23 вересня 2021 18:26

Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: "Перша дуель Де Дзербі з Луческу додавала Суперкубку інтриги"

Досвідчений футболіст Володимир Єзерський, який виступав у період своєї професійної кар'єри за київське "Динамо" і донецький "Шахтар" поділився своєю думкою про матч за Суперкубок з Meta-ratings.com.ua.


"Це був принциповий матч для Роберто Де Дзербі. Він, як новий тренер донецького "Шахтаря", отримав можливість поборотися у своїй Українській кар'єрі за перший трофей. Італійський тренер побудував гру таким чином, що гірникам вдалося підібрати ключик до гри "Динамо". Хто знає, як би склалася гра, якби першими забили динамівці. Але вийшло все інакше. Коли ж "Шахтар" вразив ціль вдруге і втретє, то "Динамо" розкрилося. А це якраз стихія індивідуально сильних гравців групи атаки команди гірників. Коли є простір, вони вміють розпоряджатися м'ячем, як слід. Маючи перевагу в три голи, гірники довели гру до логічного завершення. В цілому ж матч виправдав надії. Незважаючи на рахунок, в деяких відрізках ми побачили змістовний футбол. Ведучи 3:0, "Шахтар" відчував себе комфортніше.


Додатково до всього можна сказати, що матч за Суперкубок для вболівальників – це завжди підвищений інтерес. А якщо ще доля, що біля керма "Шахтаря" з'явився новий фахівець, то тим більше. Це був перший поєдинок, в якому Де Дзербі зустрічався з Мірчею Луческу. Зрозуміло, даний факт додавав поєдинку додаткової інтриги. Всім було цікаво, як Луческу зіграє в заочному суперництві з новим головним тренером "Шахтаря". У минулому сезоні румунський наставник "Динамо" досить вдало"помотався" з попередником Де Дзербі – португальцем Луїшем Каштру, вигравши всі титули в Україні. Так що тепер настав новий етап у взаєминах.


Було видно, що футболісти і новий тренер "Шахтаря" хотіли виграти почесний трофей, адже минулого року команда залишилася без жодного з розігруються. Ясна річ, що такому амбітному клубу не хотілося повторювати минулий сезон, тому гірники постаралися зробити все можливе, щоб зіграти в Суперкубку гідно. Мені здається, що на початку жовтня гра між обома грандами в рамках чемпіонату буде дуже цікавою.


Приємно відзначити, що вчора на НСК "Олімпійський" було багато вболівальників, що створювало справжню святкову атмосферу на стадіоні".


Фото - УАФ