23 вересня 2021 11:44
1

Мирослав СТУПАР: "А уявіть, якби на матчі "Шахтар" - "Динамо" працювала Монзуль"

Крім якісної гри в матчі за Суперкубок України, варто відзначати також якісне суддівство арбітра Андрія Коваленка. Суддівський експерт Мирослав Ступар говорить про те, що це заявка від молодого рефері на велике професійне майбутнє. Є хороший старт кар'єри, що посприяє подальшій психологічній впевненості. Також після цього матчу Андрій Коваленко повинен частіше отримувати призначення на топ-поєдинки України.


- Це був серйозний іспит для Коваленка, але не було видно, що він хвилюється. Проявив холоднокровність і розсудливість, яких часто не вистачає іншим українським рефері. А уявіть, якби на цьому матчі працювала Катерина Монзуль – скільки було б зайвих розмов. Коваленко тримав лінію впевненості та виваженості, що дало результат. Не заважав грі, - сказав Мирослав Ступар.


- На початку матчу у футболістів обох команд було чимало емоцій. Але Коваленко грамотно застосовував не тільки дисциплінарні санкції, а й превентивні методи. Зрештою, футболісти зрозуміли, що судді можна довіряти і заспокоїлися. Далі вже був футбол.


Мирослав Ступар відзначив незначні помилки арбітра, які не вплинули на хід матчу.


- На 3-й хвилині Ісмаїлі зіграв небезпечно, але врізав не Супрязі, а Матвієнку. Замість спірного м'яча, який призначив Коваленка, потрібно було дати вільний удар на користь "Динамо". Також не витримав принцип переваги в моменті фолу проти Педріньо. Ну і жовта картка Буяльському не обов'язкова.


Але це не завадило грі. Головне - що Коваленко був упевнений в собі і послідовний. Багато жовтих - але багато фолів. Майже всі попередження винесені справедливо, - резюмував Мирослав Іванович.

Cтупар...чм 1986