22 вересня 2021 08:20
1

"Я не "жертва" расизму. Я чорний і гордий". Меньян відповів на образи фанатів "Ювентуса"

Воротар "Мілана" Майк Меньян висловився про расистські образи на свою адресу з боку вболівальників "Ювентуса" в матчі 4-го туру Серії А (1:1).


"Суботнім вечором на "Альянц Стедіум" деякі вболівальники "Ювентуса" дозволили собі расистські образи і кричалки на мою адресу. Що ви хочете, щоб я сказав? Ви хочете, щоб я сказав, що расизм - це погано, і ці вболівальники дурні? Справа не в цьому.

Я не перший і не останній гравець, який випробував це на собі. Поки ми будемо дивитися на подію як на "окремі випадки", історія буде повторюватися знову, знову і знову. Що ми робимо для боротьби з расизмом на футбольному стадіоні? Чи вважаємо ми, що це ефективно?

Я гравець клубу, який прагне бути лідером у протистоянні будь-якому типу дискримінації. Але нам потрібно все більше і більше об'єднуватися в цій битві проти соціальної проблеми, більшої, ніж сам футбол.

Чи знають люди, які приймають рішення, що ми відчуваємо, коли чуємо образи, що зображують нас тваринами? Чи знають вони, Який ефект це робить на наші сім'ї, наших родичів, які просто не можуть зрозуміти, чому ці речі продовжують відбуватися в 2021 році?

Я не "жертва" расизму. Я Майк, який відстоює свої права, чорний і гордий. Поки у нас буде можливість підвищити наш голос і змінити ситуацію, ми будемо робити це", – написав Меньян.
Молодец! Хорошо сказал. Совершенно неглупый футболист