20 вересня 2021 14:15

Юрій ВЕРНИДУБ: "У "Зорі" я заробляв більше, ніж у "Шерифі"

Головний тренер "Шерифа" Юрій Вернидуб відповів на запитання журналістів після нічиєї з "Зімбру" (1:1) у матчі 10-го туру НД.


- Хороша гра. Вітаю "Зімбру" з нічиєю. На жаль, ми втратили два очки. Щоб вигравати, треба забивати. Не хочу і не буду говорити про людей в чорному... Потрібно було забивати. Програли не по грі.

- Думаєте, це буде мотивувати інші команди намагатися виграти у "Шерифа"?

- Це нормально, так і повинно бути. Так само і у моїх хлопців повинна бути мотивація виходити і перемагати. Йде боротьба за перше місце, і будь-яка команда, виходячи на поле, думає тільки про перемогу.

- Після Ліги чемпіонів складно мотивувати команду грати в чемпіонаті?

- Звичайно, складнощі є. Але справа не тільки в цьому, ви ж бачите, який у нас графік: 12, 15, 19, 22, 25, 28 вересня, потім 2 жовтня - ну хто таке витримає? Мені це нагадує, як в Англії перед Новим роком після Різдва йдуть матчі через день-два. Так само і у нас зараз. Нічого страшного, треба і це пройти. Якщо ми вважаємо себе сильними, ми повинні виходити і вигравати.

- Якби заздалегідь знали, що доведеться грати в такому режимі, але наступного року знову потрапили б в Лігу чемпіонів, були б згодні?

- В Англії багато тренерів зараз скаржаться, що величезні навантаження... Вони ж не роботи, а люди. Я розумію, зіграти в тиждень дві гри, але три гри це вже багато. Одна справа виходити на заміну, інша справа - виходити кожну гру і грати на тому ж рівні. Як не готуйся, фізично ти здаси.

- Яку мету перед собою ви зараз ставите?

- Тільки перемагати-скрізь перемагати. Завдання ніхто не скасовує. Я люблю вигравати, мені подобається ні програвати, ні внічию грати.

- Які премії отримають гравці за Лігу чемпіонів? І чи правда, що за перемогу команді дадуть мільйон євро?

- Ви мене зараз вбили цими словами. Той, хто говорив, напевно знає про це-я про такі суми чую в перший раз. Мені аж страшно стає (сміється). Про всяк випадок вам скажу, що в "Зорі" я заробляв більше, ніж заробляю в Тирасполі - це я говорю для заздрісників. Я пішов на пониження, щоб працювати і спробувати грати в Лізі чемпіонів. Це те, що я можу точно сказати.

- З урахуванням того, що взимку може піти багато гравців з "Шерифа", ви вже доглядаєте нових футболістів?

- Звичайно, у нас досить серйозна селекція. Думаю, ми зможемо знайти футболістів, які замінять тих, хто пішов - я в це вірю. Але про це поки рано говорити, давайте почекаємо, коли це станеться.

- Вас дратує, коли кажуть, що в "Шерифі" на поле не виходить жодного молдавського гравця?

- Чому мене це має зачіпати? Нехай футболісти з молдавським паспортом доводять тут, на зеленому газоні-які проблеми? Якби у мене були такі хлопці, сильніші, ніж нинішні, вони б грали 100 відсотків. Я не дивлюся на паспорт - африканець, молдаванин, українець або бразилець. Грають ті, хто виграють конкуренцію.

- Виграємо у "Реал Мадрида"?

- Давайте трохи опустимося на грішну землю і будемо думати, як грати. Будемо робити все, щоб гідно протистояти, а там життя покаже.

- Мріяли одного разу опинитися в якості тренера на "Сантьяго Бернабеу"?

- Звичайно, мріяв - думаю, будь-який тренер мріє зіграти на цьому шикарному стадіоні. Я мріяв зіграти на багатьох стадіонах, і зараз мені посміхнулася удача. Я пишаюся тим, що ми пройшли з першого раунду і потрапили в групу, де такі команди. Ми і в Мілані зіграємо на "Сан-Сіро", а це дорогого коштує. Зіграємо і в Києві на "Олімпійському", хоча там я часто грав (посміхається). Все одно, хлопці теж подивляться для порівняння на цей стадіон.