19 вересня 2021 18:56

"Ворскла" перемогла "Минай" і піднялася на п'яте місце

Розклади для гостей у цьому поєдинку були невтішні. І справа аж ніяк не в тому, що напередодні зустрічі полтавці випереджали свого суперника на шість очок.


Просто "Ворскла" дуже потужно виступає в рідних стінах і всі свої три перемоги в поточному чемпіонаті відсвяткувала на стадіоні імені Олексія Бутовського. "Минай" же на виїзді здобув всього одне очко, а його єдиний успіх припав на вже далекий 2-й тур в сенсаційному матчі з "Олександрією" (1:0).


Тим не менш, до протистояння в Полтаві команда Василя Кобіна підійшла в не найгіршому настрої. Все ж останні два результати - нічиї з "Шахтарем" і "Чорноморцем" - їй можна сміливо занести в актив. Але це вдома, а в гостях…


Не сказати, що проти підопічних Юрія Максимова у закарпатців не було шансів. Однак, виїзна тенденція минайців проявилася у всій мінорній красі і на цей раз. Господарі чинили серйозний тиск на противника, який його не витримав. А допомогли "зелено-білим" в цьому стандарти.


Рахунок ближче до кінця першого тайму відкрив Ібрагім Кане після розіграшу штрафного і вдалої гри на підборі. А закріпив перевагу ворсклян у схожому ключі Володимир Чеснаков. Пішов навіс зі штрафного і удар другим темпом капітана, після якого м'яч рикошетом від Віктора Лиховидька опинився в сітці воріт Данила Кучера.


"Ворскла" вийшла на п'яте місце в таблиці, на сім очок відстаючи від "Динамо". А "Минай " залишився 12-м, лише за додатковими показниками підносячись над зоною перехідних матчів.


ВОРСКЛА - МИНАЙ 2:0

Голи: Кане (37), Лиховидько (74, автогол).

Ворскла: Різник, Пердута, Яворський, Тамм, Чеснаков, Скляр (Бондаренко, 83), Кане (Пешич, 78), Пуцлін, Челядін (Якубу, 68), Рангел, Степанюк.

Минай: Кучер, Семенко, Гончар, Синьогуб (Багайоко, 52), Лиховидько, Петрусенко, Горін (Книш, 46), Кулієв, Хахльов (Коваленко, 77), Білоног (Байдал, 69), Селезньов (Вишневський, 69).

Попередження: Челядін (40) - Книш (67), Семенко (72), Коваленко (88).