18 вересня 2021 17:58

"Динамо" - "Олександрія" 7:1. Першість U-19. Звіт про матч

У рамках 8-го туру юнацької першості України київське «Динамо» приймало на стадіоні імені Валерія Лобановського гостей із «Олександрії».


Вже у першу 15-хвилинку підопічним Ігоря Костюка вдалося використати фактично всі свої гольові моменти та встановити комфортний рахунок. На 2-й хвилині Артем Шулянський вивів «біло-синіх» уперед, замкнувши простріл Костянтина Вівчаренка з лівого флангу.


А Кирилу Попову знадобилися лічені хвилини, щоб оформити дубль. Спочатку форвард розписався у воротах «Олександрії» після ювелірної передачі від Самби Діалло, а згодом вдало зіграв на добиванні в епізоді, коли Валентин Горох перевів м’яч у штангу після удару Царенка.


Однак «Олександрії», яка зробила ставку на контратаки, вдалося так само швидко відквитати один м’яч – Еміль Мустафаєв вразив ворота Руслана Нещерета прямим ударом у ближню «дев’ятку» зі штрафного, заробленого на правому фланзі. Голкіпер киян дотягнувся до м’яча, але не зміг завадити взяттю воріт.


Середина тайму пройшла за ігрової ініціативи «Динамо» – наша команда грала за рахунком, знизивши темп пересування на полі. При цьому оборону гостей тримали в напрузі Шулянський, Царенко та Яцик, які завдавали ударів по воротах.


Наприкінці першого тайму кияни ще більше відірвалися в рахунку – на 40-й хвилині відзначився Самба Діалло, прийнявши довгу передачу Антона Царенка з глибини поля. А перед самою перервою сенегалець втратив ще один момент, пробивши з вигідної позиції у захисника.


У другому таймі розподіл сил на полі не змінився: «Динамо», як і раніше, володіло абсолютною ігровою ініціативою, тоді як «Олександрія» намагалася використати нечисленні контрвипади. Не дивно, що й рахунок відповідав грі – після перерви м’яч побував у воротах «городян» ще тричі.


Після кількох напівмоментів, які динамівці створили біля воріт гостей, Кирило Попов зробив хет-трик, використавши метушню у штрафному після подачі кутового. Згодом вже Самба Діалло оформив дубль, замкнувши простріл від Віктора Блізніченка, а крапку в матчі поставив Ігор Горбач, котрий, з’явившись на заміну, вийшов один на один проти Гороха та переграв воротаря.


Чергова результативна перемога підопічних Ігоря Костюка, яка дозволяє команді зберігати другу позицію, відстаючи від «Шахтаря» на три очка. За тиждень динамівці зіграють на виїзді з «Рухом», який іде на проміжній третій сходинці.


Чемпіонат U19. 8-й тур

«Динамо» - «Олександрія» - 7:1 (4:1)

18.09.2021. Київ, стадіон «Динамо» ім. В.Лобановського


«Динамо»: Нещерет – Бенедюк, Боль, Дячук, Вівчаренко (Малиш, 65) – Бражко (Мельниченко, 79), Яцик (к), Царенко (Скрипник, 73), Діалло, Шулянський (Блізніченко, 65) – К.Попов (Горбач, 73).


«Олександрія»: Горох – Сацевич (Романенко, 46), Фомба (Західний, 69), Самар (к), Чубатий, Волковицький, Панченко (Ситников, 63), Мустафаєв, Вівдич, Базаєв (Дудник, 46; Трофимчук, 71), Андрейчук.


Голи: Шулянський (2), К.Попов (9, 14, 58), Діалло (40, 71), Горбач (78) – Мустафаєв (17).


Попереджені: К.Попов (30), Дячук (88) – Ситников (81), Андрейчук (88), Західний (90+3).