17 вересня 2021 19:30
1

Юрій ВЕРНИДУБ: "Ліміт не принесе користь жодній лізі. Від нього потрібно відмовитися, якщо хочемо грати в групі Ліги чемпіонів"

Головний тренер "Шерифа" Юрій Вернидуб поділився думкою про обмеження щодо кількості легіонерів у національних чемпіонатах.


- Я прийшов в "Шериф", коли ввели безліміт. Не хочу ображати молдавських футболістів, але скасування ліміту і дозволило нам так [успішно] виступити у Лізі чемпіонів.

Ліміт не принесе користь жодному чемпіонату - Молдови, Росії, України, Казахстану. Якщо ми хочемо виступати на групових стадіях Ліги чемпіонів, то потрібно відмовитися від ліміту. Місцеві футболісти повинні відчути важливість. Не просто бути в складі, займати місце, а довести, що гідні.

Будь-який тренер поставить до складу футболіста, який намагається і заслуговує на це. А через ліміт, хочеш чи ні, деяких футболістів доводиться ставити до складу. Це проблема, - сказав Вернидуб.
Был бы тренером сборной Молдовы, говорил бы наоборот)) Всегда нужен баланс. Кому нужна игра в группе лиги чемпионов, если там не играет ни одного молдованина? Откуда игрокам сборной опыт брать? Вернидубу конечно хорошо, набрал 11 иностранцеев и вперед, но это не развитие молдавского футбола, завтра они уедут, Вернидуб тоже и что останется в итоге у Молдовы?