17 вересня 2021 19:05

Олександр СЕВIДОВ: "Думаю, Скрипник готовий до відходу з "Зорі"

Колишній нападник "Зорі "Олександр Севідов прокоментував Tribuna.com поразка луганського клубу від "Буде-Глімта" (1:3) у стартовому турі групового етапу Ліги чемпіонів.


- Що сталося в перерві? Чому команда посипалася у другому таймі?

- Тут комплексна причина. Ніколи не можна говорити про одну команду, адже є суперник. Команда грає так, як їй дозволяє цей суперник. "Буде-Глімт" зіграв трохи краще і щасливіше, "Зоря" пропустила. Я дуже переживаю за луганський клуб, адже довгий час грав за нього, мені близька ця команда і по духу, і по менталітету. І Віктора Скрипника я добре знаю-ми з ним і в запорізькому "Металурзі" разом грали, і в армії служили. Переживаю за "Зорю", за Скрипника і за тренерський штаб, який добре мені знайомий.

Я б не говорив, що "Зоря" посипалася. Проблеми "Зорі" - це не сьогоднішні проблеми, і не цього матчу. Команда не грає так, як грала раніше. Це внутрішні проблеми - занадто велика і часта втрата лідерів призводить до того, що команда просто не встигає знайти свою гру. Як тільки знаходить - відразу йдуть лідери. Тому це не вчорашня проблема, її треба розбирати і заглиблюватися в неї. Я б не вішав всіх собак на тренера і футболістів, іноді вони виявляються заручниками ситуації, що склалася. Як кажуть, не стріляйте в піаніста, він грає як вміє. Це не вчорашня поразка, це проблеми, які виникли раніше.

- Чи не час Скрипнику змінити команду за прикладом прогресуючого в "Шерифі" Вернидуба?

- Скрипник - людина, яка дуже багато аналізує. Напевно, він зараз розуміє, що, напевно, не може більше дати цій команді драйву, який він дав під час свого приходу. Згадайте, на якому ентузіазмі тоді грала команда, з якими палаючими очима. Зараз я такого не бачу. Звичайно, багато в чому це залежить і від тренера. Я думаю, що Віктор буде затребуваним тренером. Але є багато нюансів. У нього діючий контракт, він не може просто так піти, тому що передбачена компенсація. Звільнити його теж вийде. За що його звільняти? За те, що не зміцнили команду і втратили мінімум половину лідерів? Ситуація дуже делікатна.

Я думаю, що Віктор вже готовий до відходу з "Зорі", але мені важко припустити, як все складеться насправді. Я поки не бачу провалу. Програли, так. А "Шахтар" програв у Тирасполі, але ніхто ж не говорить про відставку Де Дзербі, – сказав Севідов.