17 вересня 2021 15:03

Андрій ТЛУМАК: "Не варто звинувачувати в поразці норвежцям тільки воротаря "Зорі"

У першому поєдинку групового турніру Ліги конференцій "Зоря" поступилася в Норвегії "Буде-Глімту" з рахунком 1:3.


Екс-воротар "Зорі" Андрій Тлумак в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua висловив свою думку про гру луганського голкіпера Дмитра Мацапури.


"Кажуть, що кожен молодий воротар повинен пропустити певну кількість "метеликів". Будемо вважати, що своє 21-річний Дмитро Мацапура вчора вже пропустив.


В епізоді, коли господарі відкривали рахунок, він необачно зіграв на виході, а коли "Зоря" пропускала третій м'яч, то невдало відпасував захиснику. Не знаю, як складеться подальша доля Мацапури в "Зорі", але кожна поважаюча себе команда, як правило, оперативно реагує на промахи воротаря.


Пригадується, коли в 2007 році в знаменитому матчі Кубка УЄФА "Шахтар" - "Севілья" на останніх секундах основного часу воротар іспанців Андрес Палоп зрівняв рахунок, скориставшись нерішучістю його донецького колеги Богдана Шуста, то в "Шахтарі" відразу втратили інтерес до свого голкіпера.


Втім, я не збираюся звинувачувати у всіх бідах "Зорі" Мацапуру. Погано зіграла вся команда. Складалося враження, що луганці були впевнені, що зможуть перемогти на класі і особливо себе не обтяжували. Але не тут то було. Виявилося, що господарі за рівнем підготовки мало в чому поступаються, а за самовіддачею - значно перевершують. Це і допомогло норвежцям відсвяткувати ефектну вікторію".


Нагадаємо, що свій наступний поєдинок у Лізі конференцій "Зоря" проведе на своєму полі з "Ромою" - 30 вересня.


Фото - ФК "Карпати"