16 вересня 2021 19:56
1

Михайло МЕТРВЕЛI: "Гравці "Шахтаря" не сприймали "Шериф" всерйоз"

Експерт телеканалів Футбол 1/2/3 Михайло Метревелі на каналі Великий футбол в YouTube розібрав матч першого туру групового етапу Ліги чемпіонів Шериф-Шахтар, який завершився сенсаційною поразкою "гірників" з рахунком 0:2.


- Мені здалося, що гравці Шахтаря вийшли на цю гру не як на гру Ліги чемпіонів. Якщо прибрати перші хвилини, в які Шериф намагався влаштувати високий пресинг, у мене було б повне відчуття, що я дивлюся чемпіонат України, а Шахтар грає з аутсайдером Ліги. Всі статистичні показники на користь Шахтаря, також як і в чемпіонаті України, але результату немає.

У перші 14-15 хвилин Шериф намагався високо пресингувати. Зрозуміло, що Вернидуб дивився останні матчі за участю Шахтаря, і тримав в голові два варіанти, при яких можна сподіватися на результат. Перший - тотальний пресинг, який влаштував донецькому Шахтарю Монако. Друга тактика - закритися і спробувати забити м'ячі на контратаках.

Якщо говорити про П'ятова, то, на мою думку, в першому пропущеному м'ячі була його очевидна вина. Але в цьому моменті також були помилки Тете, Ісмаїлі, який недостатньо щільно тримав Траоре, і вже заключною була помилка П'ятова. Перший тайм у виконанні Шахтаря був дуже слабким. Єдиний момент-чудова передача Фернандо і удар Траоре на 31 хвилині, але не склалося.

Головна причина поразки в тому, що Шахтар вийшов на гру абияк, відчуваючи свою перевагу. Я розумію, що ніхто з гравців не сприймав Шериф всерйоз. У цій ситуації потрібно було включати інші козирі: силу і характер. Але сили у Шахтаря поки не дістає. У команди замало гравців силового плану, - вважає Метревелі.


Фото-офіційний сайт ТК "Футбол 1 / Футбол 2 / Футбол 3"

а помоему Шахтер просто слаб. Я такую игру ужу видел у Динамо. Когда без скоростей и все в ноги