16 вересня 2021 17:35

Генеральний директор "Марселя" розповів про доходи від продажу пива у Франції

Генменеджер "Марселя" Лоран Колетт після майстер-класу у студентів факультету "Менеджмент в ігрових видах спорту" бізнес-школи розповів спецкору Sport24 Олександру Петрову про доходи від продажу пива на французьких стадіонах.


- Ми маємо право реалізовувати пиво і показувати рекламу на стадіонах, але не більше, ніж на 10 іграх сезону. Причому кожен раз нам потрібно запитувати дозвіл уряду. Нам ще жодного разу не відмовляли, але процедуру треба пройти. Що стосується доходів від продажу пива-це приблизно 4-7% від виручки в matchday. Наша аудиторія-це скоріше сім'ї, які купують піцу, колу, хот-доги, бургери. Пиво не так популярно.

- Чи бачать у Франції загрозу в пиві на спортивних аренах?

- Ключовий момент-помірне вживання. Обмеження потрібні, але люди повинні це робити самі. Якщо ви занадто багато їсте або курите - у вас точно так само будуть проблеми. Але позиція нашого уряду в тому, що краще дозволити вболівальникам пити на стадіоні в помірних кількостях, ніж дозволяти їм в місті влаштовувати дебоші, після того як вони в місті випили горілки або віскі.