16 вересня 2021 17:32

Олег ФЕДОРЧУК: "Петраков винен. Він повинен зателефонувати Малиновському і залагодити конфлікт"

У ситуації з конфліктом тренера збірної Олександра Петракова й гравця Руслана Малиновського провина повністю на тренерові. Я читав відповідь Руслана й вважаю, що він усе розклав по полицях. Я знаю дитячого тренера Малиновського, він 16-річним приїздив до мене на перегляд. Тому впевнено можу сказати: Руслан - абсолютно безконфліктна людина.


Зараз помітно, що новий тренер збірної намагається всім сподобатися. Але зазвичай велике прагнення призводить до плачевних результатів. Видно, що Петракову бракує досвіду роботи з дорослими командами. Він іде на інтерв'ю, не охолонувши як слід від недавнього матчу. Емоції б'ють через край. І в підсумку тренер говорить зайві речі. Ті, які мали би залишатися всередині колективу.

Петраков мав би продумати кожне слово, яке він скаже в ефірі. Але для цього він або не мав часу, або не підготувався. У підсумку на рівному місці виник гучний конфлікт.

Треба знати Малиновського: він завжди важко входить в сезон. Так було минулого року й позаминулого також. Пройде час, і Руслан знову стане найкращим гравцем збірної. Бо в нас майже немає гравців, які стабільно грають у в Лізі чемпіонів у складі закордонного клубу. І колы він набере форму, все відразу стане на свої місця.

Люди влаштовані так, що їм краще знати менше інформації. Згадайте Лобановського: він дуже мало говорив, однак демонстрував прекрасні результати. І публіка додумувала в позитивний бік те, що він не сказав. А якщо результати середні, то додумують гірше, щоби ти не казав.

Свого часу Шевченко дав публічну оцінку Буяльському, а тоді не знав, як вийти із ситуації. Бо Віталій зараз, очевидно, найкращий гравець чемпіонату України. Тому посада тренера передбачає подвійну відповідальність за сказані слова.

Вважаю, що тренеру треба зателефонувати Руслану й уладнати цей конфлікт. Шапка з нього не спаде, а для справи буде велика користь.

Олег Федорчук


Фото - ФК "Таврия"