16 вересня 2021 16:50
1

Юрій ВІРТ: "Якщо і далі так грати, то "Шахтарю" буде важко зайняти навіть 3-е місце в групі"

Колишній воротар "Шахтаря" Юрій Вірт прокоментував Tribuna.com поразка гірників від "Шерифа" (0:2) у стартовому турі групового етапу ЛЧ.


- Всі очікували перемоги донецької команди, а вийшов такий легкий сюрприз. "Шахтар" заслужив ці 0:2 – і за результатом, і за грою. Були проблеми в захисті, футболісти "Шерифа" забили два, можна сказати, однакових голи – після флангових передач. Практично ніхто не зіграв з футболістами в цих моментах, легко дали пробити по воротах. Також були моменти, які гравці "Шахтаря" самі привозили собі після хороших атак "Шерифа".

У першому таймі "Шахтар" створив один момент, коли Лассіна Траоре пробив під поперечину. З виходом Марлоса трохи додалося гостроти в атаці, були моменти, які могли вилитися в голи. Але цього мало. Дуже повільно грав "Шахтар", не було вільних зон, не було вривань в них. Гравці "Шерифа" зіграли грамотно, перекривали "Шахтарю" всі зони і довели матч до логічного результату.

Варто відзначити Юрія Вернидуба, який грамотно підготував свою команду. Вони не поступилися ні в чому, крім володіння м'ячем, але це вже таке.

У пропущених м'ячах не можна звинувачувати тільки П'ятова. Дуже легко давали прострілювати з флангів в штрафну площу. Підслизнувся Матвієнко, не підстрахував другий захисник, а Адама Траоре в підсумку спокійно пробив. Так, П'ятов не виручив у першому епізоді, хоча голкіпер такого класу повинен це робити в таких моментах. Другий гол-аналогічна ситуація. Подача, а після - розстріл П'ятова. Тут претензій до Андрія немає. Є вони до захисників, тому що передача пройшла між двома гравцями. Це провина захисників, що Момо Янсане розстріляв П'ятова.

- Недооцінка з боку Де Дзербі мала місце?

- І з боку Де Дзербі, і з боку футболістів-всі разом. Думали, що клуб з Молдови і так далі. А це Ліга чемпіонів. Чому так сталося? Думаю, тренерський штаб розбереться. Якщо і далі так грати, то буде важко зайняти навіть третє місце в групі, – сказав Вірт.
Спасибо, кэп!