14 вересня 2021 22:47

Ілля Шкурін: від чемпіонату Білорусі до дебюту в Лізі чемпіонів за два роки

Хто б міг подумати ще кілька років тому, що маловідомий Ілля Шкурін потрапить до київського "Динамо". І не просто потрапить, а дебютує в Лізі чемпіонів саме в біло-синій футболці чемпіона України.


Але це факт, і 14 вересня 22-річний білорус ступив на поле НСК "Олімпійський" в матчі проти португальської "Бенфіки" в зовсім новому для себе турнірі - в найкращому клубному футбольному турнірі Європи.


Шкурін прийшов в "Динамо" в липні нинішнього року на правах оренди з московського ЦСКА. Вже які саме домовленості між президентами двох клубів, до кінця невідомо, але всы відразу ж почали зазначати, що Ілля дуже нагадує Бэсєдіна, якого за короткий час полюбив Мірча Луческу. А враховуючи травму Артема, отриману на Євро-2020, румунський фахівець, очевидно, повірив і в талант новачка. Враховуючи, що білорус вийшов у старті на 1-й тур Ліги чемпіонів.


До цього Шкурін провів на європейській клубній міжнародній арені тільки два поєдинки. Його випускали в минулому розіграші Ліги Європи - проти "Феєнорда" на заміну і проти "Динамо" Загреб з перших хвилин.


Не завжди Ілля був основним форвардом ЦСКА і в матчах внутрішнього чемпіонату. Тому, можливо, для московського клубу такий трансфер і вигідний. Але ось в "Динамо" нападник останнім часом почав отримувати постійний ігровий час.


А такого у молодого форварда не було з 2019 року, коли він був лідером мінської команди "Енергетик-БДУ". І між іншим, став найкращим бомбардиром чемпіонату Білорусі-2019.


Що ж, будемо сподіватися, що стрімкий злет кар'єри Шкуріна на цьому не закінчиться. А сьогодні ж констатуємо, що він дебютував не просто в Лізі чемпіонів, а саме у груповому етапі даного престижного турніру.