14 вересня 2021 16:55

Блогер: "Динамо" повертає собі статус найбільш міцної оборони в Прем'єр-лізі"

Блогер Михайло Смоловий в своєму Telegram-каналі розповідає про турнірну таблицю Прем'єр-ліги на підставі XPoints


Правовірна таблиця УПЛ після 7-го туру


Динамо повертає собі статус найбільш міцної оборони (4.23 очікуваних допущених голи), зберігаючи при цьому статус кращої атаки (18.18 очікуваних голів).


Дистанція між Динамо і Шахтарем тепер становить не тільки 3 очки, а й 3 хР в правовірній - стало бути не просто так.


Шахтар переміг Дніпро-1, але треба сказати, що гості не були безнадійні в столиці - в результаті навіть обійшли гірників. Тепер у дніпрян 15.6 хР, у Шахтаря - 14.9 хР.


Львів мене не послухав і не сходив до церкви, даремно:


- по-справедливості хлопці награли вже на 10.7 хР, але в реальній таблиці очок всього...2 (-8.7)
- такою жахливою різницю робить депресивна атака (забито на 4.91 голи менше очікування) і "воротарське питання" на ряду з обороною (на 5.5 голів пропущено більше очікування)


Зоря за 7 турів допустила біля своїх воріт більше, ніж Динамо і Дніпро-1 разом. Поки у них залітає, як і їм залатає + / - те, що і очікується.


Поки Білик продовжує тягнути свою Олександрію. Його команд забиває своє (0.31 голів різниці від очікування), а пропускає вже на 4.81 голи менше очікування.


Символічно, що другий такий, який тягне, стоїть в русі і це... Паньків (-5.37). Саме його Білик замінив в Олександрії. Школа.


Колос став 7-ю командою, яка вийшла в плюс, інші 9 поки допускають біля своїх воріт більше, ніж створюють у чужих. Каюсь, дивився шматок їхнього матчу. Сильно мене розсердило, що біатлоніст назвав їх аутсайдерами. Насправді вони створюють моменти (навіть більше Олександрії, що йде третин, при цьому маючи матч в запасі), але моменти безбожно порють: забито на 5.67 голів Менше очікування.


Ну, і кажемо, що Волинець був дуже крутим. Він тягнув команду весь минулий сезон, а інший вихованець Динамо (Маханьков) поки не вивозить: Колос пропустив на 3.43 голи більше очікування...


Металіст 1925 забиває своє і пропускає своє. Звідси 6 хР при 6 очках в реальній таблиці - ідеальний збіг.