14 вересня 2021 12:55

Сергій ПАЛКІН: "Вернидуб зробив футбольне диво. Він - молодець"

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін в інтерв'ю Shakhtar News – щодо переможного матчу з «Дніпром-1», гри Фернандо й майбутнього старту Ліги чемпіонів.


– Сергію Анатолійовичу, вітаємо з перемогою! З «Дніпром-1» був досить непростий матч. Ваші емоції?
– Насамперед, я хочу привітати вболівальників усієї України. Що більше матимемо таких матчів, то сильнішим ставатиме наш футбол і нам не буде за нього соромно. За великим рахунком це була гра рівня Ліги чемпіонів. «Дніпро-1» сподобався – дуже міцна команда. Він однозначно заслуговує бути на другий-третій позиції в чемпіонаті. Поєдинок був нервовим: перші пів тайму ми грали добре, на мій погляд, другу половину другого тайму – теж. А що найбільше сподобалося: виграючи 2:0, ми хотіли забити ще більше, не відсиджувалися в обороні. Це дуже важливо з погляду самої гри, ментальності, гарного настрою перед матчем Ліги чемпіонів. Сподобалася гра загалом. Могли перемагати з більшим рахунком, але працюватимемо над реалізацією моментів. Головне, що вони є. І головне тепер – робити так, аби голів ставало більше.

– Цього сезону «Шахтар» уже двічі втрачав очки – з «Олександрією» та «Минаєм». Як ви вважаєте, чи вдалося в паузу здійснити роботу над помилками?
– Робота над помилками ведеться завжди, незалежно від того, яка пауза. Тренування проходять на дуже серйозному рівні, хлопці викладаються на сто відсотків. Усі заряджені, усім подобається. Футболістам подобаються ті тренування, які проводить Де Дзербі, вони натхненні його ідеями. Головне, аби це все виражалося в грі. Зрозуміло, що всі 90 хвилин складно тримати такий темп, але наше завдання – щоб цього часу було дедалі більше.

– Чи здивував вас Фернандо? Уперше в цьому сезоні вийшов у старті, забив.
– Фернандо тривалий час не грав, у нього були травми. Природно, йому ще потрібен час. Він забив важливий гол, і завдання, яке перед ним ставилося, виконав на сто відсотків. Зрозуміло, що в нього було досить багато браку, але, по-перше, він молодий, а по-друге, потрібно більше часу, щоб він підійшов до того рівня, якого ми від нього очікуємо.

– Попереду старт групового етапу Ліги чемпіонів. Які завдання зараз перед командою?
– У нас завдання одні – вигравати. Інших немає. Ми ж не просто потрапили до групи Ліги чемпіонів, аби там відсиджуватися. Лише вигравати.

– Наступний матч – із «Шерифом», який очолює український наставник Юрій Вернидуб. Що можете сказати про його підопічних?
– Вернидуб здійснив футбольне диво – уперше в історії вивів «Шериф» до Ліги чемпіонів. Уже тільки тому можна оцінити внесок, зроблений ним у розвиток команди. І те, який футбол вона сьогодні показує, гідно оплесків. До кваліфікації Ліги чемпіонів ніхто не вірив, що вони потраплять до групи, а тут від гри до гри «Шериф» показував себе солідною, гідною командою. У Вернидуба як тренера була мрія зіграти в Лізі чемпіонів, і він її здійснив. Уважаю, коли людина досягає цілей, які ставить перед собою, значить, вона на правильному шляху. Він молодець.

– Чимало пишуть, що «Шахтарю» вже гарантовано третє місце в групі. Можливо, це недооцінка «Шерифа»?
– У Лізі чемпіонів нікому нічого не гарантовано. Ми можемо подивитися на минулий сезон у цьому турнірі – там теж багатьом було «гарантовано», але в підсумку вийшло по-іншому. Тут кожне очко потрібно відвойовувати, заробляти. Ніякої недооцінки взагалі не має бути. За великим рахунком тут усі рівні.