14 вересня 2021 09:06
1

"Керівники УАФ працюють на свою особисту кишеню. Це херня, а не управління футболом". Владислав Гельзін розповів, чому у нього виник конфлікт з Павелком

Екс-президент донецького Олімпіка Владислав Гельзін у коментарі FanDay розповів про те, як сприйняв рішення Апеляційного комітету УАФ і поділився планами на майбутнє.


- Вчорашнє рішення Апеляційного комітету УАФ-це приклад того, як людей б'ють по руках. У мене зараз повністю немає бажання вкладати у футбол. Стільки грошей витратив, стільки сил, енергії, емоцій. А вони роблять так, щоб інвесторів було все менше і менше.

- Ви не намагалися говорити з керівниками Федерації: з Павелко, Костюченко?

- А ви думаєте це щось дасть? Я і так все розумію. Знаєте, коли наступають комусь на мозоль, вони потім усіма силами роблять так, щоб ця людина... у нас Федерація працює в одну сторону. Це пожирачі, поглиначі, а не творці.

- Попереду звернення до Спортивного арбітражного суду в Лозанні?

- Так, думаю про це. Спершу потрібно отримати повний текст рішення, проаналізувати його і рухатися далі.

- Нещодавно на УАФ обрушилася хвиля критики через ситуацію з відходом Андрія Шевченка з поста головного тренера національної команди.

- Андрій Миколайович - людина, яка заслуговує на повагу. Який грав, прийшов до збірної. Налагодив атмосферу - це ж хлопці-футболісти кажуть. І хотів залишитися в збірній. Андрій Шевченко дав інтерв'ю - і ми віримо. Людина віддала все життя футболу. Але вони вчинили як завжди - як вужі. По-іншому вони не надходять. У них все йде через жопу, всі речі.

- Коли почалася ваша війна з УАФ, ви заявили, що розкажіть все, що знаєте.

- Послухайте, все попереду. Давайте дійдемо до кінця. Пройдемо суди, підемо в Лозанну. Може, ще в цивільний суд буду звертатися. Мені юристи кажуть: "Давайте в цивільний суд підемо". Є юристи, які працюють по цій темі.

- І все-таки коли ви плануєте розповісти про те, що знаєте?

- Ви питаєте, ніби я збираюся шантажувати. Зараз недоречно говорити, інакше це буде виглядати, як шантаж. Я сьогодні прямо кажу, що керівники УАФ працюють на свою особисту кишеню.

- У вас свого часу були нормальні стосунки з Андрієм Павелком.

- Якщо ти, припустимо, голосуєш за Павелко - ти хороший. Підтримуєш Андрія Павелка - ти хороший. Як тільки у тебе є своя думка, яка суперечить, ти вже в іншому таборі. Це херня, а не управління футболом, це не Розвиток футболу. Так сталося, що мені довелося виїхати зі свого рідного міста, зі стадіону, який я особисто побудував. База, яка є не у кожного клубу Прем'єр-Ліги сьогодні... хоч би раз УАФ в особі керівництва сказала: "Хлопці, ви приїхали, утримуєте футбольний клуб. Розуміємо, що у вас проблеми з бізнесом через переїзд. Може, вам чимось допомогти?" Цього жодного разу не було. Хіба це нормальне керівництво?

- Трохи раніше в схожій ситуації опинився президент агробізнесу Олег Собуцький.

- Таких випадків можна багато називати. Ми ж спілкуємося між собою. Просто не всі сьогодні, поки ще не всі, кажуть. Прийде час - будуть говорити. Але сьогодні український футбол системно корумпований і знищується. Системне свавілля.

- Свого часу ви говорили про можливе створення нового клубу. Ідея в силі?

- Звичайно. У мене ніхто не відіб'є любов до футболу. Тарганам це не під силу.

- Це буде Київ чи інше місто?

- Точно не Київ. Тут і Динамо, і Шахтар переїхав, і Колос поруч. Місто перевантажене футболом. Хочу знайти той проект, який буде цікавий і мені, і місту.

- Слідкуйте за тим, як Олімпік виступає в Першій лізі?

- Мені приємно, що знайшлися люди, які зберегли клуб. Дуже приємно. Але я зараз ніякого відношення до цього не маю. І можу тільки сказати спасибі, що є ще люди, які люблять футбол, вірять в нього і вкладають не тільки фінанси, а й душу. Як я свого часу - 20 років я віддав футболу.

- Взагалі футбол зараз дивіться?

- Я зараз відпочиваю і кайфую. Віддаю емоції своїй родині.

- Продовжуєте спілкування з людьми з футбольного світу?

- Звичайно. Дуже багато дзвонять, пишуть. Я ж ще раз кажу-через якихось двох-трьох чиновників... це паразити для українського футболу.