13 вересня 2021 18:34
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "У Караваєва жодних проблем немає. По Буяльському ще не прийняв рішення"

Прес-конференція головного тренера " Динамо "Мірчі Луческу перед грою Ліги чемпіонів проти "Бенфіки".


- "Бенфіка" в дуже хорошій формі. Роман Яремчук забиває і за збірну, і за команду. Чи будете завтра приділяти особливу увагу йому?


- Там не один Яремчук у нападі. Там є і Нуньєс, і Сеферович. Все залежить від того, кого поставить головний тренер. Я не знаю, хто з них буде грати, і це не так важливо. Я не знаю, чи поставить тренер грати його проти колишньої команди.


Що стосується "Бенфіки", то команда проходить зараз хороший період, виграє, лідирує в чемпіонаті. Має класного хорошого тренера, який працює на високому рівні протягом 20-25 років. Його команди завжди борються за найвищі місця, чемпіонство. Я, начебто, не грав проти нього, але знаю його добре і по іграх, і по наших зустрічах в Ньоні, коли зустрічалися на нараді тренерів.


Нас чекає складна гра, складний суперник. сподіваємося на допомогу вболівальників і чекаємо їх у великій кількості завтра. Граємо проти досвідченої команди. Майже всі гравці мають довгі роки ігор за кращі клуби Європи, великий міжнародний досвід. Тут можна перерахувати Отаменді, Вертонгена, Жоау Маріу, Сеферовича, Піцці. І наші гравці, які сповнені ентузіазму, молоді гравці, які хочуть себе показати. Якщо в минулому сезоні у нас був перший рік після п'ятирічної паузи, то в цьому році ми повинні хотіти більшого, повинні хотіти зробити крок вперед в Лізі чемпіонів. Думаю, цікава нас завтра чекає зустріч. Потрібна допомога вболівальників, щоб штовхали наших хлопців, щоб допомагали досягти позитивного результату.


- В якому стані Віталій Буяльський? І який моральний стан у Олександра Караваєва, якого розкритикував головний тренер збірної України Олександр Петраков?


- Професійні футболісти зобов'язані проходити через складні моменти. Кожен третій-четвертий день у них іспит, гра. Гравці повинні психологічно бути сильними. Хто думає про вчорашню гру - у того немає шансів надалі прогресувати і грати добре. Так що у Караваєва жодних проблем немає.


По Буяльському ще не прийняв рішення. Він тільки вчора перше тренування провів у загальній групі. Але знаючи його характер, якщо він і буде грати, то буде робити це на всі 100%.


- Як оціните процес адаптації Вітінью? І що можете сказати про адаптацію Іллі Шкуріна?


- Жоден бразильський гравець не входить відразу, щоб адаптуватися, потрібен час. Інше життя, інший менталітет - все інше. Йому потрібен час. Жоден мій бразильський гравець відразу не починав грати. Може, за винятком Ілсінью. Іншим потрібен був різний час на адаптацію. А потім починали грати не через те, що за них заплатили гроші, а через те, що заслуговували. Гравці розуміли мою філософію. Вітінью - молодий хороший гравець, йому потрібен час на адаптацію, його час прийде.


Можу провести паралель. Коли я працював у "Шахтарі", "Динамо" купувало якісних іноземних молодих футболістів, але вони грали 3-4 гри, менш вдало, і їх саджали на лавку. Це неправильно, тому що гравці, які переїжджають з іншого континенту... Велика зміна, нове життя, нові зв'язки, нова команда - їм потрібен час на адаптацію. І в цьому плані було неправильно. У тому ж "Шахтарі" гравці тільки на третій рік починають грати. Потрібен час, і у кожного по-різному.


Шкурину теж потрібен час. Я задоволений тим, як він грає, він динамічний.


Чекаємо і повернення Раміреса, щоб подивитися, як він може допомогти. Але зрозуміло, що до повернення Бесєдіна ці хлопці повинні робити свою роботу якомога якісніше в атаці.

"Могу провести параллель. Когда я работал в "Шахтере", "Динамо" покупало качественных иностранных молодых футболистов, но они играли 3-4 игры, менее удачно, и их сажали на скамейку. Это неправильно, потому что игроки, которые переезжают с другого континента... Большая смена, новая жизнь, новые связи, новая команда - им нужно время на адаптацию. И в этом плане было неправильно. В том же "Шахтере" игроки только на третий год начинают играть. Нужно время, и у каждого по-разному".

Ключевые слова! Итог тренерства "Динамовскх Сердец" по плохо-понятым конспектам ВВЛ. А еще "ДС" любили новичков ставить не на их родные позиции. Сильно раздражало это. Что уже за игроков говорить.