13 вересня 2021 10:17

Олександр БАБИЧ: "Дніпро-1" не поставив нерозв'язних завдань для оборони "Шахтаря"

У сьомому турі УПЛ залишилося провести один матч Верес-Львів. Втім, головні події уїк-енду вже відбулися. Про найбільш важливі з них zbirna.com поговорила з футбольним експертом Олександром БАБИЧЕМ.


- Якщо брати ігровий день в цілому, то в ньому сенсацій не відбулося, — сказав Олександр Олександрович. - Гранди перемогли і тепер Динамо і Шахтар з хорошим настроєм готуються до старту в груповому раунді Ліги чемпіонів. Однак, по суті, кожен матч туру ніс у собі інтригу. Сподобалася, що не було жодного сухого матчу. Правда, залишився ще один поєдинок, але, думаю, і в Луцьку глядачі побачать голи (посміхається).


- Що Ви скажіть про наших єврокубкових представників?

- Динамо, як мені здається, малою кров'ю здобуло перемогу в Харкові. Кияни, як, втім, і Шахтар, і Зоря, ставили на чільне місце результат. У гірників був найскладніший суперник. Дніпро - 1 показав непогану організацію гри, але від команди Ігора Йовичевича хотілося більшого побачити в атакуючих діях. Дніпряни не поставили нерозв'язних завдань авторитетному супернику. Гірники на класі здобули перемогу.


Зоря зіграла проти команди, тренер якої вміє закриватися. Якщо в минулих матчах луганчани повинні були нарікати самі на себе за не реалізацію, цього разу розсипи можливостей забити у них не було. Хіба що під завісу зустрічі, коли Віктор Скрипник посилив атаку, біля воріт руху стало спекотно. Втім, і проблеми в центрі оборони у Зорі залишаються. Ці промахи вплинули на результат зустрічі у Львові.


- Наскільки зараз команда Віктора Скрипника готова до єврокубкових випробувань, враховуючи не зовсім вдалі результати Зорі на старті сезону?

- Незважаючи на негативний, як для луганчан, результат матчу з Рухом, наступний поєдинок повинен пройти на більш емоційному тлі. Єврокубки є єврокубки, їх не можна порівнювати з чемпіонатом країни. Тим не менш, тільки підсумок зустрічі з норвезьким Буде Глімт покаже готовність української команди до європейських змагань.


- Вас здивувала перемога Маріуполя над Колосом?

- У цій грі мені більше хотілося побачити склад і зміни в грі Колоса після відставки Руслана Костишина. Однак нічого нового я, на жаль, не побачив. Маріуполь же і до цієї зустрічі непогано діяв на контратаках. Азовці заслужено домоглися позитивного результату. Більш того, господарям ще пощастило відбутися програшем у два м'ячі…


- Матч Воркли і Десни вдався?

- Цей поєдинок я б назвав другим центральним у турі після гри Шахтар — Дніпро-1. Пропустивши два швидких м'ячі, я не бачив за рахунок чого чернігівці змогли б відігратися, але в колективі Олександра Рябоконя є лідери, яких змогли втримати в команді. Поразка від Ворскли була б не зовсім заслуженою, якби не матч в цілому. Чи реабілітувалася Десна за дві великі поразки від Динамо і Вереса? Важко сказати. Однак, враховуючи проблеми фінансового характеру, чернігівців ще штормитиме.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК