12 вересня 2021 10:13

Ігор Йовічевіч: "Настільки сміливо і хоробро грало тільки"Монако". Команда у мене божевільна"

Головний тренер "Дніпра-1" Ігор Йовічевіч поспілкувався з журналістами після матчу 7-го туру з"Шахтарем" (0:2).


- Вітаю "Шахтар" з перемогою. Їх авторитет трохи нас задушив в перші 15-20 хвилин, поки в деяких відрізках ми не забрали м'яч під контроль.

Однак наприкінці першого тайму з нашим контролем м'яча, швидкими виходами, грою між ліній, особливо коли починали від трьох центральних захисників Адамюка, Сватка і Логінова, "Шахтар" не мав на це відповіді. Виходячи з цього, в перерві команда з хорошими емоціями підготувалася до другого тайму, де в перші 25 хвилин ми точно награли як мінімум на гол.


10 моментів проти "Шахтаря" ти мати не можеш, але те, що є, повинен забивати. І потрібно користуватися якістю гри, емоціями, сміливістю, особливо в пресингу і грі один в один. Дуже мало команд діють так хоробро, як ми сьогодні. Коли були з м'ячем у другій зоні, пресинг "Шахтаря" не був явно виражений, а у нас був час вишикуватися в 3-4-3, що просто додавало нам впевненості.

- Перед матчем ви сказали, що своєю грою хочете розлютити Даріо Срну. Як думаєте, вам вдалося це зробити?


- Тільки що говорив з ним. Висловив респект команді-вона йому сподобалася. І своя, звичайно, але і моя. Від такого фахівця, розумної людини, який досконально розуміє футбол, це комплімент. Я думаю, ви бачили в кінці першого тайму і в другому, що вболівальники отримували кайф.


- Після матчу ви похвалили гравців або лаяли за допущені помилки, зокрема в кінцівці?


- Другий гол просто наслідок втрати енергії у другому таймі, при 0: 1. Настільки сміливо, хоробро грав ... ну, тільки "Монако". А де "Монако" і де ми на даний момент? Ми вірили в те, що можемо вирвати нічийку, але нам не вистачило реалізації, щоб втілити це в життя.


А команда у мене божевільна. Коли у неї є емоції, вона і ввосьмером проти "Десни" може вирвати перемогу. У моєї команди просто є характер - я її обожнюю. Але якщо такий футбол, як сьогодні, ми будемо показувати довгий час, то будемо перемагати набагато частіше, ніж програвати.


Якщо ми можемо так пресингувати, що Степаненко б'є по аутах... через чотири дні "Шахтар" гратиме в Лізі чемпіонів, а ми буцаємося з ним в деяких моментах на рівних. Хоча, безумовно, індивідуальні якості - божевільні, вирішують матч. Гол Фернандо - просто знімаю капелюх. Лассіна Траоре теж здорово зіграв індивідуально, але вже коли ми дуже ризикували, і закрити матч було набагато легше, – сказав Йовічевіч.