10 вересня 2021 16:52

Клуби АПЛ можуть задіяти південноамериканських футболістів у найближчому турі, порушивши заборону ФІФА

Англійські клуби протягом трьох днів вели переговори з ФІФА щодо ситуації з відстороненими південноамериканськими гравцями, але не змогли знайти рішення.


Після цього керівники команд домовилися між собою, що не матимуть претензій один до одного, якщо ці футболісти вийдуть на поле в найближчих матчах, повідомляє Sun.


Раніше Бразильська конфедерації футболу (CBF) поскаржилася у ФІФА на те, що клуби АПЛ не відпустили 8 футболістів до збірної у зв'язку з можливим перебуванням їх у державах, що знаходяться в Червоному списку. По поверненню з цих країн до Великобританії громадяни зобов'язані відбувати 10-денний карантин.


Після цього ФІФА постановила, що з 10 по 14 вересня за свої клуби не мають права грати Роберто Фірміно, Фабіньо і Аліссон (Ліверпуль), Едерсон і Габріел Жезус (Манчестер Сіті, Фред (Манчестер Юнайтед), Тьяго Сілва (Челсі) і Рафінья (Лідс). Крім них, у свої збірні не поїхали Едінсон Кавані (Уругвай, Манчестер Юнайтед,) Франсиско Сьерральта (Чилі, Уотфорд) і Мігель Альмірон (Парагвай, Ньюкасл).


На рішення проігнорувати заборону ФІФА в п'ятницю натякнув головний тренер Ньюкасла Стів Брюс, коментуючи можливість участі Альмірона в матчі 4-го туру АПЛ проти Манчестер Юнайтед 11 вересня. "Це важка ситуація для футболістів, тому що виступ за збірну-це вища точка. Проте здоровий глузд переміг, і він буде в складі, чому ми дуже раді», - сказав Брюс.