10 вересня 2021 11:19

Блаттер про ФІФА: "я створив монстра з двома мільярдами шанувальників"

Колишній глава міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер оцінив свій внесок у розвиток організації.


"Коли я почав працювати тут, ФІФА ніхто не знав. Раз на чотири роки був Кубок світу і олімпійський турнір з футболу. Це був мій перший контакт з Росією на турнірі в Москві в 1980-му. А потім вже почалося розвиток футболу, воно збіглося з розвитком інформаційних систем і телебачення. Приватного телебачення. І тоді люди побачили, що футбол — це класний продукт! І по телебаченню у вас вже готове шоу, без будь-яких підготовок.


У футбол було вкладено багато грошей, з'явилися ліги, де були кращі команда. Це поділило ліги на багаті і не особливо забезпечені. Якщо ви подивіться на всі Ліги, ви побачите, що російські команди будуть займати гарне місце. Але найбільше, звичайно, говорять про англійську лізі, іспанської, французької, італійської, португальської. Вони забирають собі кращих гравців. Це бізнес, а бізнес — це завжди нечесна гра. У бізнесі є попит і пропозиція. І якщо футбол вже знаходиться в цій системі, він не може йти проти правил.


Так, я створив монстра, я повинен був, але монстр грав за правилами бізнес. Я магістр економіки, але я не зміг це зупинити, тому що це попит і пропозиція. Це все сумно, але це факт. У футболу 2 мільярда шанувальників, так чи інакше, і немає жодної країни, релігії або системи, де було б два мільярди людей. А у футболу є», — наводить РЕН ТВ слова Блаттера.