9 вересня 2021 16:48
3

Генсек Казахстанської Федерації футболу - про допінг Валіулліна: "Збірна до цього жодного відношення не має"

Захисник збірної Казахстану Руслан Валіуллін здав позитивний допінг-тест за підсумками матчу "Тобола" в Лізі конференцій, до національної команди ця історія не має жодного відношення, повідомив генеральний секретар Казахстанської Федерації футболу (КФФ) Азамат Айтхожин.


Захисник збірної Казахстану 1 вересня брав участь у матчі відбірного етапу чемпіонату світу проти команди України (2:2). У тій зустрічі Валіуллін забив два м'ячі.


"Після матчу-відповіді Ліги конференцій з "Жиліною" (12 серпня) Валіуллін здавав допінг-контроль, за підсумками якого була виявлена заборонена субстанція. Ми поговорили з футболістом, з його слів, це були якісь вітаміни, які входили до переліку заборонених препаратів. Він каже, що цього не знав. Сам повідомив, що вжив ось цю річ", - сказав Айтхожин.


Генсек Казахстанської Федерації футболу зазначив, що документ про допінг-пробу футболіста прийшов на наступний день після гри з українцями, тому збірна Казахстану до всієї цієї історії не має відношення.


"Клуб готує офіційний папір, але збірна до цього жодного відношення не має. Це клубна історія, - сказав співрозмовник агентства. - Документ (про позитивну допінг-пробу) прийшов до нас 2 вересня, тобто наступного дня після матчу з українцями. У тій грі Валіуллін, до речі, отримав травму привідного м'яза, в тому числі тому в наступних зустрічах збірної він не брав участь. Він перебував в розташуванні команди, але лікувався від пошкодження. Зараз Валіуллін вже в розташуванні клубу".


Збірна Казахстану після матчу з командою України поступилася фінам (0:1) і зіграла внічию зі збірною Боснії та Герцеговини (2:2). В обох іграх Валіуллін участі не брав.

А когда будет иметь отношение? Когда половина команды будет под допингом?
0-3 и порядок.
Ну да. Кроме того факта, что этот Валиуллин игрок сборной
Понятны теперь все "успехи" казахов)