9 вересня 2021 08:25

Скандальний матч "Ніцца" - "Марсель", що завершився масовою бійкою, буде переграний

Прес-служба Професіональної ліги Франції оголосила рішення Дисциплінарної комісії щодо матчу 3-го туру Ліги 1 «Ніцца» - «Марсель», який був перерваний на 75-й хвилині більш ніж на годину через прорив уболівальників і подальшу бійку з гравцями.


Дисциплінарна комісія прийняла рішення переграти матч з накладенням санкцій на «Ніццу» і гравців «Марселя». Зустріч відбудеться на нейтральному полі за порожніх трибун. «Ніцца» проведе ще дві наступні гри без уболівальників.


Також з «Ніцци» знімуть 3 очка (1 умовно), а тренер «Марселя» з фізпідготовки Пабло Фернандес відсторонений від футбольної діяльності до 30 червня 2022 року. Футболісти «Марселя» Альваро Гонсалес і Дімітрі Пайєт отримали дискваліфікацію на 2 і 1 матч відповідно.


Нагадаємо, що інцидент почався з кидання фанатами «Ніцци» пляшок в сторону гравців «Марселя», одна з яких потрапила Пайєту в голову. Нападник різко відреагував на болючий удар і кинув пляшку назад фанатам, через що вони прорвалися на поле, влаштувавши бійку. В результаті бійки постраждали кілька футболістів.