27 серпня 2021 18:12

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Динамо" в Лиге чемпионов может только приятно удивить"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному коментарі bookmaker-ratings.com.ua поділився своїми думками щодо жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів для українських клубів.


– Як вам група Ліги чемпіонів, яка дісталася «Динамо»?

– На папері жеребкування має страхітливий вигляд. У групі Е зібраний увесь бомонд європейського футболу. Втім, тим легше буде киянам, я притримуюсь такої думки. Зрозуміло, що динамівці гратимуть не першим номером, а так як вони звикли минулого сезону – від надійного, шукаючи своє щастя на контратаках. Мене такий квартет не лякає. Якщо «Динамо» програє комусь, то цей результат не вважатиметься ганебним. Я з оптимізмом чекаю груповий етап ЛЧ. На мій погляд, команда Луческу може лише приємно здивувати.

Безумовний фаворит групи – «Баварія». «Бенфіка» зараз у хорошому стані, а «Барселона» завжди залишається собою, є Мессі чи немає. Я вважаю, що каталонцям без Ліонеля буде лише краще. Мессі – зірка, яку потрібно обслуговувати та задовольняти її потреби. Втім, як у нас кажуть: «Баба з возу – кобилі легше». «Барселона» лише виграє від цього, а новий «Мессі» все одно з’явиться.

– А як щодо квартету «Шахтаря» в ЛЧ?

– Це майже повторення торічного сценарію, хоча спростилася ситуація з четвертою командою. Хоча не вважаю, що «Шериф» буде грати безнадійно. Думаю, що команда Вернидуба боротиметься за місце в Лізі Європи. Тираспольці пройшли гідних суперників у кваліфікації Ліги чемпіонів, тому заслуговують на повагу. Тим паче, що Юрій Миколайович як ніхто знає можливості гравців «Шахтаря».

Будуть цікаві матчі. До Києва прилетять багато зіркових команд і футболістів. Вітаю українців, які отримають хороше шоу.

– Що скажете про рішення УЄФА додати ще один турнір – Лігу конференцій?

– Це було правильне рішення. До того ж збільшилася кількість учасників єврокубків. Не можна сказати, що в Лізі конференцій слабкі учасники – там є «Рома» та «Тоттенхем». Приміром, «Славія» може в цьому турнірі досягнути великих результатів.

Водночас Ліга Європи стала престижнішою, майже не залишилося прохідних команд, тому змагання будуть мати пристойний вигляд. Отож підтримую рішення розділити клуби на три категорії.

Ліга чемпіонів – це ліга мільйонерів. І приємно, що в найсильнішому турнірі беруть участь одразу дві українські команди. Хочеться, щоб «Динамо» та «Шахтар» не зганьбилися. Більше того, сподіваюся, що вони чинитимуть гідний супротив грандам.