6 серпня 2021 16:48

Викентий ВОЛОШИН: "В обоих матчах, в которых я принял участие, "Десна" победила. Это вдохновляет"

Вікентій Волошин – один з трьох гравців основного складу чернігівців, для котрого матч першого туру УПЛ проти «Чорноморця» став дебютним у дорослій УПЛ (також першою ця зустріч стала для захисників Вадима Жука та Крістіана Біловара, – прим.). Про враження від першого матчу на стадіоні імені Гагаріна, відповідальність перед любителями футболу та готовність змінити футбольну позицію, півзахисник сіверян розповів клубній пресслужбі.


– У складі «Десни» Ви дебютували у дорослій УПЛ. Які відчуття? Та чи допомогло адаптації те, що у Вас вже був досвід виступів у Юнацькій лізі УЄФА?


– Звісно, все приходить з досвідом. Я вдячний Олександру Дмитровичу Рябоконю за те, що він мене випустив, дав дебютувати на стадіоні імені Гагаріна. Завжди приємно перемагати: в обох матчах, в яких я взяв участь, команда перемогла. Безумовно, це надихає.


– Для хлопчиків та дівчат, які «марять» футболом, гравець УПЛ – це вже приклад для наслідування. Чи відчуваєте Ви свою відповідальність, як, скажімо так, лідера думок? Й чи Вікентій Волошин, на Вашу думку, гарний приклад?


– Безумовно, нас усіх показують по телебаченню, тож ми маємо надавати гарний приклад для наслідування. Сподіваюся, що я є таким гарним прикладом.


– На старті цього сезону «Десна» відчувала певні кадрові проблеми на лівому фланзі півзахисту: зокрема, у першому турі чемпіонату 2021/22 на позиції лівого півзахисника грав номінальний нападник Денис Безбородько. Ви, у першу чергу, відомі як гравець центру поля. Але чи розмовляли вже з головним тренером стосовно Вашої позиції та чи готові, у разі необхідності, зіграти лівого півзахисника?


– Якщо буде така необхідність, звісно готовий вийти зліва у півзахисті. Але з Олександром Дмитровичем наразі ми на цю тему не спілкувалися.


– Після двох турів «Десна», хоча й за додатковими показниками, але лідирує у турнірній таблиці. Наскільки очікуваним або несподіваним такий старт став для команди та для Вас, зокрема?


– Ми провели гарні збори, підійшли у гарному тонусі до цього сезону. Тепер треба виходити та намагатися виграти у кожній грі – ось й все.


– Матч з «Інгульцем» відбудеться у понеділок. На Вашу думку, чи вплине те, що гра пройде у будній день, на відвідуваність? Й наскільки важливою буде підтримка уболівальників у цьому матчі?


– Підтримка вболівальників дуже важлива. Було дуже приємно, коли грали з «Чорноморцем» й на трибунах була фактично максимально можлива, за умов карантину, кількість уболівальників: враження залишилися якнайкращі. Сподіваюся, люді прийдуть на трибуни й у найближчий понеділок.