9 липня 2021 17:02

Журналист: "Говорили, что Ярмоленко и тайма не отбегает как следует, а оказалось, что он стал лучшим!"

Журналист Руслан Свирин на своей странице в Facebook поделился мнением об игре вингера сборной Украины Андрея Ярмоленко на ЕВРО-2020.


- Казали, що він і тайму не відбігає, як слід, а виявилося, що став найкращим! Я про Ярмоленка. Андрій став найкращим гравцем збірної України на Євро-2020/21. І не за відчуттями, а за математичним підрахунком. Аналітичний портал InStat обчислив гравців збірної України на Євро. При складанні рейтингу враховувалися футболісти, які провели на полі не менше трьох матчів. Ярмоленко набрав 310 балів, друге місце у Віталія Миколенка - 305, третє в Руслана Малиновського - 302. На рахунку Ярмоленка два голи та дві гольові передачі на турнірі: гол в матчі з Нідерландами, гол і гольова передача в матчі з Північною Македонією і гольова передача в матчі зі Швецією. Довбику і Зінченку, який примушував критиків мовчати після голу шведам, місця у чільній трійці не знайшлося.


Ярмоленко був найкращим не лише за арифметикою. Він заводив команду у важкі моменти гри, був її двигуном і дав збій лише у другому таймі матчу з англійцями. Бездоганну репутацію на Євро Ярмоленко підмочив хіба що після чвертьфіналу, коли включив мантру: "Ми найкращі!!" після поразки 0:4 англійцям. Але емоції влягуться, а результат залишиться. Маю на увазі 1/4 фіналу для України на чемпіонаті Європи. Між іншим, у цій збірній я симпатизую Ярмоленку найбільше.