15 червня 2021 23:41
1

Олег ФЕДОРЧУК: "Забросать шапками Северную Македонию не получится"

У першому матчі Євро 2021 (2020) збірна України мінімально поступилася команді Нідерландів (2:3). Втім, посипати голову попелом немає коли, вже за два дні «Синьо-жовті» мають зіграти свій другий поєдинок групового турніру. Суперником виступить збірна Північної Македонії. Про минулу зустріч та майбутню гру «Рейтинг Букмекерів» поспілкувався з Олегом Федорчуком, тренером з більш ніж 20-річним стажем.


— Олегу Вікторовичу, нинішній чемпіонат Європи вас радує?

— Більш ніж. Раніше перші матчі проходили в основному в обережному ключі, а зараз не було команд, які відверто оборонялися, всі намагаються шукати щастя біля чужих воріт. Можливо, карантин позитивно вплинув на команди. Поки мені дуже подобається це Євро.

— Поразка збірної України від Нідерландів, поразка за яку не соромно?

— Всі так говорять. Від себе можу сказати, що наша збірна в матчі з нідерландцями психологічно виглядала стійко. Я б виділив групу атаки, зокрема, Ярмоленка і Яремчука. Андрій на найвищому рівні провів 60 хвилин, а Яремчук всю гру відіграв на своєму рівні. Також я б похвалив Бущана, незважаючи на три пропущені м’ячі. Більшого я чекав від Малиновського і особливо від Зінченка, зараз найтитулованішого нашого футболіста, який виступає в найсильнішому європейському чемпіонаті.

Суперник діяв за схемою 3—5—2 і часом на своєму правому фланзі з’являлося два, а то і три виконавці. До того ж травма Зубкова збила плани Андрія Шевченка. Півзахисник «Ференцвароша» більш мобільний на відміну від Марлоса і в обороні краще відпрацьовує. Як буде в наступній грі – питання, оскільки наш лівий фланг повністю просів.

— Чи пройде для нас гра з Північною Македонією під девізом — пан або пропав?

— Теоретично ми навіть з трьома очками можемо вийти в плей-офф, наприклад, з третього місця. Однак друга або третя підсумкова позиція в групі великої ролі не грають, оскільки там може бути і Італія, і Іспанія, і Франція, і Німеччина, і Португалія. Тому так далеко заглядати немає сенсу. Необхідно перш за все вирішити мінімальну задачу, це вийти в плей-офф.

— Македонська команда — суперник не подарунок?

— Без сумніву. З ними потрібно грати обережно.

Не варто забувати, що македонці в нинішньому році обігрували Німеччину, тому нашого майбутнього суперника по Євро шапками закидати не вийде.

— Нашій збірній вдасться підійти до цього протистояння в максимальній готовності?

— Важко сказати. Ярмоленко вже не молодий, Яремчук виклався по повній програмі, під питанням участь в матчі Зубкова, навряд чи Марлос вийде на поле. Тому тренерському штабу доведеться гарненько подумати, на кого зробити ставку в майбутньому поєдинку.

— Яким буде ваш прогноз на матч Україна — Північна Македонія?

— Це буде дуже важка для нас гра, проте клас футболістів збірної України трохи вище, ніж у суперника, тому у нас більше шансів на виграш. Поставлю на мінімальну перемогу «Синьо-жовтих» – 1:0 або 2:1.


Щоб закидати шапками, потрібен Яник)))