13 червня 2021 12:13

ДЮФЛУ. Элит-лига. U-15. "Динамо" - "Мариуполь" 4:0

У матчі-відповіді стадії плей-оф Еліт-ліги ДЮФЛУ у віковій категорії U15 київське «Динамо» вдома приймало «Маріуполь».


Нагадаємо, «біло-сині» посіли перше місце у своїй групі на другому етапі, а маріупольці фінішували четвертими.


Перший матч між цими командами, який підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка проводили на виїзді, завершився перемогою киян 2:1, хоча наша команда майже весь другий тайм грала в меншості. 12-го червня на полі НТБ «Динамо» в Кончі-Заспі відбувся матч-відповідь, від якого залежала доля путівки до фінальної стадії змагань, яка складатиметься з півфіналу, фіналу та матчу за третє місце.


Динамівці розпочали гру активно і після нетривалої розвідки перейшли до рішучих дій. Пашко двічі добре прострілював з правого флангу, завдавав удару по воротах Калин, але вийшло неточно. Та згодом кількість динамівських атак перейшла в якість: Кузьменко пройшов правим флангом та прострілив до штрафного майданчика, Лобко пролетів повз м’яча, а ось захисник Ковальчук, намагаючись вибити сферу, зрізав її у власні ворота – 1:0.


Після цього кияни не збавили обертів, а продовжили створювати небезпечні ситуації біля чужих воріт. Дальнього удару завдавав Калин – трохи неточно, з-за меж штрафного майданчика пробивав Іщенко – з тим же успіхом. Здорово проривався до воріт Пашко, але з його ударом у ближній кут впорався воротар. Незадовго до свистка на перерву Кузьменко здорово прострілював на Лобка, але тому не вдалося замкнути передачу партнера.


Щойно розпочався другий тайм, воротар гостей зміг впоратися із двома поспіль ударами наших гравців, перевівши м’яч на кутовий. Згодом Калин пройшов двох захисників та з меж штрафного майданчика влучив прямо у воротаря. Словом, господарі володіли ініціативою та вели гру під свою диктовку. Тож не дивно, що досить скоро вони збільшили свою перевагу зусиллями того ж Калина, який обіграв воротаря та спрямував м’яч уже в порожні ворота – 2:0.


Тим часом розпочалася злива, тож певний час командам довелося грати під дощем. Надалі нагоди відзначитися мали Пашко та Білий, але першому трохи забракло влучності, а другий не дотягнувся до м’яча після прострілу з флангу. Кияни багато та різноманітно атакували, створюючи загрозу біля чужих воріт як з гри, так і після стандартних положень, і незадовго до фінального свистка довели рахунок до великого: дубль оформив Калин, поціливши у ворота з гострого кута. А остаточний рахунок установив Захарченко, який наважився на дальній удар з-за меж штрафного майданчика.


Тож у підсумку 4:0, «Динамо» U15 здобуло перемогу та вийшло до фінальної частини змагань, яка розпочнеться наприкінці наступного тижня.


ДЮФЛУ. U15. Еліт-ліга. Плей-оф, матч-відповідь


«Динамо» - «Маріуполь» - 4:0 (1:0), перший матч – 2:1


12.06.2021. Конча-Заспа, НТБ «Динамо»


«Динамо»: 1. Микитенко (71. Суркіс, 65), 3. Кузьменко, 17. Нестеренко (к), 18. Захарченко, 20. Мариновський (23. Бельчиков, 65), 14. Іщенко, 6. Хмельовський, 8. Білий (2. Чубов, 64), 19. Пашко (9. Задорожний, 60), 21. Калин, 10. Лобко (22. Шевченко, 51).


«Маріуполь» (стартовий склад): 1. Воробей, 3. Ковальчук, 4. Кулил, 2. Менжул, 14. Коробской (15. Любенко, 25). 17. Жданов, 6. Кучерявик, 18. Марчук, 8. Котов (к), 11. Муталієв.


Голи: Ковальчук (12, автогол), Калин (40, 65), Захарченко (68).


Попередження: Мариновський (59).