13 червня 2021 08:54

ДЮФЛУ. Элит-лига. U-16. "Динамо" - "Мариуполь" 2:0

У суботу, 12 червня, на одному з полів заміської бази ФК «Динамо» (Київ) у Віті-Литовській відбувся матч-відповідь плей-оф Еліт-ліги ДЮФЛУ між київським «Динамо» та ФК «Маріуполем» у віковій категорії U16 (футболісти 2005 р.н.).


Перший поєдинок, незважаючи на відчутну перевагу підопічних Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка, завершився результативною нічиєю – 1:1. У домашньому матчі «біло-синім» необхідно було перемагати суперника, і динамівці впоралися зі своїм завданням.


Господарі почали матч активно, і в дебюті зустрічі мали чудові нагоди, аби відкрити рахунок. Спочатку захисники дали Дзеню розвернутися у штрафному майданчику та пробити по воротах, але від рук воротаря м’яч влучив у стійку, а згодом Зоренко пробивав із лінії воротарського майданчика після прострілу з лівого флангу, але й цього разу голкіпер азовців був на висоті, парирувавши удар фактично впритул.


А на 16-й хвилині «біло-синім» удалося досягти свого. Зоренко на лівому фланзі притримав м’яча, кинув у прорив до штрафного майданчика Янчишина, а той навісив на дальній кут воротарського, де Кремчанін набіг та зльоту пробив точно по воротах – 1:0.


До перерви динамівці продовжували тиснути на ворота гостей, чудово розуміючи, що мінімальна перевага по ходу матчу дуже хитка, але забити ще не змогли. Щоправда, при цьому й моментів біля наших воріт так само не було.


А от невдовзі після перерви підопічним Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка все ж удалося подвоїти рахунок. Після подачі з кутового захисники суперника забули у власному штрафному майданчику Гусєва, й Олексій головою переправив м’яча у кут воріт – 2:0.


Буквально за кілька хвилин м’яч утретє побував у воротах гостей, але перед тим як Кремчанін із меж воротарського майданчика пробив по порожніх воротах, Зоренко після подачі з лівого флангу зіграв рукою, за що був «нагороджений» арбітром попередженням.


Збільшивши свою перевагу, «біло-сині» могли почуватися розкутіше, суперник же, навпаки, фактично опустив руки без надії відігратися. Водночас динамівці були близькими до того, аби забити й третій м’яч, але після удару Зоренка з-за меж штрафного майданчика надійно зіграв воротар, в іншому епізоді після подачі з правого флангу Сизонюк поцілив головою в поперечину, а трохи згодом Микитюк замикав простріл Зоренка від правого кута штрафного майданчика, однак пробив слабко в руки воротарю.


У підсумку перемога «Динамо» – 2:0, яка вивела підопічних Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка до фінального турніру. Вирішальні поєдинки за медалі в цій віковій категорії відбудуться 24-27 червня у Мукачевому.


ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U16. Стиковий матч-відповідь


«Динамо» – «Маріуполь» – 2:0 (1:0)


«Динамо»»: 1. Косач, 3. Балаба, 20. Гусєв, 18. Сизонюк, 14. Білоконь (22. Прокопенко, 80+1), 26. Василець (5. Федоренко, 77), 24. Янчишин (7. Бойченюк, 62), 9. Маткевич (8. Микитюк, 57), 13. Кремчанін (4. Ковальов, 77), 10. Зоренко, 2. Дзень (11. Грохольський, 50).


Запасні: 23. Старушко, 6. Котуха.


«Маріуполь» (стартовий склад): 1. Кожушко, 3. Кучеров, 4. Кільдіяров, 24. Богдяж, 18. Садовник, 21. Лимаренко, 8. Васильєв, 19. Сербул, 22. Корольов, 10. Савін, 5. Беліков.


Голи: Кремчанін (16), Гусєв (49).


Перший матч – 1:1.