5 червня 2021 18:12

ДЮФЛУ U-15. Плей-офф. "Мариуполь" - "Динамо" 1:2

У першому матчі плей-оф Еліт-ліги ДЮФЛУ у віковій категорії U15 київське «Динамо» зустрілося у гостях з «Маріуполем».


Нагадаємо, «біло-сині» посіли перше місце у своїй групі на другому етапі, у той час як маріупольці фінішували четвертими.


Гра відбулася на полі критого манежу зі штучним покриттям. Динамівці розпочали «з місця в кар’єр» і відкрили рахунок вже на другій хвилині зустрічі. Після вертикального пасу Кирила Осипенка від центральної лінії Владислав Калин опинився сам-на-сам з голкіпером та впевнено переграв його ударом у ближній кут.

На 11-й хвилині майже ідентичний момент отримав Матвій Пономаренко, який вийшов на рандеву з голкіпером після ще одного класного пасу врозріз від Кирила Осипенка, проте не влучив у площину воріт.


Наприкінці півгодини гри динамівці організували ще один вихід віч-на-віч з голкіпером. Цього разу Кирило Осипенко вертикальним пасом урозріз вивів на ворота Олександра Шевченка, проте той не влучив у дальній нижній кут воріт.


«Не забиваєш ти – заб’ють тобі», на полі критого манежу у Маріуполі спрацювала ця знаменита футбольна істина. Господарі поля використали свій чи не єдиний момент у першому таймі. Вже у компенсований до першої 35-хвилинки час після прострілу з лівого флангу на дальню стійку Артем Марчук розстріляв ворота ударом впритул без шансів для голкіпера.


На початку другого тайму ситуація для команди Анатолія Дроценка ще більш ускладнилась, коли арбітр показав жовту картку за симуляцію Матвію Пономаренку, а переглянувши свої записи зрозумів, що це попередження для Матвія стало другим у грі. Так «біло-сині» залишилися в меншості.


Однак це тільки підбадьорило киян і за п’ять хвилин вони повели в рахунку. Автором гольової передачі став голкіпер «Динамо» В’ячеслав Суркіс, який вибив м’яч з власного штрафного майданчика на чужу половину поля, на форварда Олександра Шевченка. Той прийняв м’яч на лінії штрафного майданчика, хитнув захисника та потужно пробив повз голкіпера.


Ведучи в рахунку та граючи у меншості, динамівці почали діяти більш прагматично, з оглядкою на власні ворота. Команда Олексія Дроценка грала організовано, не даючи господарям поля створювати моменти біля своїх воріт. За 5 хвилин до завершення гри м’яч все ж опинився у сітці динамівських воріт, але гравець, який завдавав удару порушив правила, підігравши собі рукою.


«Біло-сині» спокійно захистили переможний результат і впевнено почуваються перед матчем-відповіддю, який відбудеться наступної суботи у Києві.


ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U15. Плей-оф. Перший матч


«Маріуполь» - «Динамо» - 1:2 (1:1)


«Маріуполь» (стартовий склад): Воробей, Ковальчук, Кулик, Коробський, Дикий, Жданов, Романець, Кучерявих, Марчук, Котов, Муталієв.


«Динамо»: Суркіс, Кузьменко, Нестеренко, Захарченко, Мариновський, Хмільовський, Осипенко (Задорожній, 57), Білий (Кусій, 47), Калин, Шевченко (Лобко, 65), Пономаренко.


Голи: Марчук (35+1) – Калин (2), Шевченко (46)


Вилучення: Пономаренко (40, друге попередження)