29 травня 2021 17:43

ДЮФЛУ U-16. Элит-лига. КЗ ДЮСШ "Карпаты" - "Динамо" 0:2

У завершальному турі другого етапу Еліт-ліги ДЮФЛУ київське «Динамо» зустрілося у Львові з командою КЗ ДЮСШ «Карпати».


Кияни підійшли до останнього туру у якості лідера групи, забезпечивши собі перше місце – вісім перемог, усього одна нічия і дев'ять очок переваги над найближчим суперником. «Карпати» ж безнадійно розташувалися на останньому місці, маючи лише одну перемогу при восьми поразках і відстаючи на сім очок від передостаннього місця.


Динамівці почали з місця в кар'єр і вже на шостій хвилині відкрили рахунок у матчі. Гол забив Микита Дзень, який реалізував «домашню заготовку» - награну на тренуваннях комбінацію після розіграшу ауту.


Швидкий гол дозволив команді Євгена Ястребинського і Андрія Фартушняка відчувати себе на полі спокійно і вести гру. «Біло-сині» атакували багато та різноманітно, мали не один момент для того щоб забити другий м'яч.


На 43-й хвилині динамівці були особливо близькими до того щоб подвоїти свою перевагу. Дмитро Кремчанін майстерно виконав штрафний удар метрів з 20-ти по центру від воріт. Удар вийшов класним - м'яч летів у ближню дев'ятку, проте голкіпер «Карпат» Остап Пшик виконав сейв.


З самого початку другого тайму «біло-сині» обрушили шквал атак на ворота львів'ян. Вже на першій хвилині тайму у штрафному «Карпат» було гаряче, коли після навісу Янчишина з кутового Пшик випустив м'яч з рук, проте його партнер врятував команду від голу, винісши м'яч.


Однак чим ближче була кінцівка зустрічі, тим активніше господарі поля, які прагнули «грюкнути дверима» в останньому турі другого етапу, йшли в атаку.


Найреальніший момент гравці «Карпат» мали на 71-й хвилині, коли небезпечний удар з дальньої дистанції завдав Тарас Костевський, проте на висоті в цьому епізоді був динамівський голкіпер Дмитро Косач, який здійснив ефектний сейв.


Рахунок 0:1 тримався до останньої, четвертої компенсованої хвилини, на якій динамівці поставили крапку в матчі. Микита Дзень реалізував вихід віч-на-віч з воротарем, оформивши дубль, як і в матчі першого кола з цим же суперником.


«Динамо» здобуває дев'яту перемогу в десяти матчах, завершує групу на першому місці і готується до матчів плей-офф.


ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U16. Група 2А. 10 тур


КЗ ДЮСШ «Карпати» - «Динамо» - 0:2 (0:1)


«Динамо»: Косач, Котуха, Сизонюк, Федоренко, Білоконь (Цілик, 58), Михайлів, Микитюк (Бойченюк, 52), Янчишин (Чубов, 65), Кремчанін (Гаджимурадов, 61), Зоренко (Ковальов, 56), Дзень .


Голи: Дзень (6, 80+4)