27 травня 2021 09:09

Горан ПОПОВ: "Нынешняя сборная Северной Македонии - сильнейшая в истории"

Фото - Depositphotos.com


Колишній гравець збірної Північної Македонії та київського Динамо Горан Попов ексклюзивно для FootballHub поділився своїми думками про майбутні виступи балканської збірної на Євро-2020.


На європейському форумі македонці зіграють зі збірними України, Австрії та Нідерландів.

Ексгравець Динамо запевнив, що нинішня збірна Північної Македонії – найсильніша за всю історію, втім все одно має слабкі місця.

- Безумовно, зараз це найсильніша збірна Північної Македонії за всю історію. Тому що ми вперше потрапили на великий турнір. Дякуємо Лізі націй. Якби не цей турнір, можливо б ми ніколи і не потрапили.

Буде нелегко. Коли я грав за збірну, у нас був сильний захист. Але тоді був і захист сильний, і середина поля. Втім напад в нас не дуже виблискував. Лише Пандєв був.

А зараз у нас слабкувата оборона. Є гравці, які часто отримують травми, як от Дарко Велковський з Рієки. В матчі з Німеччиною (2:1) він був найкращим футболістом на полі. Зараз у нас сильний півзахист – Еніс Барді, Еліф Елмас.

У відборі на Євро-2020 наставник македонців Ігор Ангеловський змінив тактичну схему на гру в три центрбеки. За думкою Горана Попова, така система може обернутися для його збірної злим жартом.

- Я думаю, якщо на Євро гратимемо у три захисники – буде погано. Адже граючи в три захисники, треба, щоб гравці були високого рівня. І ці гравці також мають грати у три центральні у своїх клубах. Але у нашої збірної в цьому плані зараз немає стабільності.

Збірні України та Північної Македонії зустрінуться у другому турі групового етапу Євро-2020. Матч відбудеться 17 червня в Бухаресті.