20 травня 2021 11:17
2

В Киеве попрощались с Александром Чубаровым

18 травня на 79-му році пішов із життя багаторічний адміністратор ФК «Динамо» (Київ) Олександр Чубаров.


Вся динамівська сім'я зустріла цю сумну звістку з безмежною скорботою, адже Олександр Федорович присвятив багато років свого життя «Динамо», довгий час вірою і правдою служив київському клубу. Спершу він тренував дитячі команди. У 1983 році під керівництвом Чубарова перші кроки в динамівській системі почав робити легендарний голкіпер киян Олександр Шовковський.


У 1985 році він отримав запрошення на адміністративну посаду від самого Валерія Лобановського, який довіряв йому рішення багатьох важливих питань, які стосувалися футбольного життя команди.


На початку 90-х років Олександр Федорович очолив жіночу команду «Динамо». У перший же рік розіграшу турнірів незалежної України динамівкам вдалося зробити «золотий дубль» - перемогти в національному чемпіонаті та розіграші Кубка України.


За свою роботу з дитячо-юнацькими командами Чубаров був удостоєний звання заслуженого тренера України. Також він є кавалером державної нагороди – ордена «За заслуги» III ступеня.


Рано вранці 20 травня на території військового шпиталю у центрі міста зібралися рідні та близькі, друзі та колишні колеги Олександра Федоровича – словом, усі ті, для кого він був близьким, аби провести його в останню путь.


Серед них було багато людей, чиї долі пов'язані з київським «Динамо», клубом, якому Олександр Федорович присвятив вагому частину свого життя. Це і колишні футболісти – ветерани «Динамо» різних років – як найдосвідченіші старожили, шанувальники клубних традицій Володимир Мунтян та Андрій Біба, так і знамениті футболістів 80-х, з якими щодня Олександр Федорович працював в одній команді – Володимир Безсонов, Олексій Михайличенко , і, нарешті, представники команди кінця 90-х, ще одної «Золотий команди» Лобановського, про щоденні потреби якої опікувався Олександр Чубаров.


Було багато теплих слів і спогадів про людину, яка щиро любила життя, і воно відповідало йому взаємністю. Своє вічне пристановище Олександр Федорович знайде на Вишгородському кладовищі (сектор 36), куди безсумнівно прийде ще чимало людей, для яких він був важливим, аби попрощатися з ним. А в пам'яті близьких він залишиться назавжди.


Фото - ФК «Динамо»

Чет не понял эту "новость"
Сховати
Может 13 травня, а не лютого... Не слышал о его смерти. Царство небесное...