16 травня 2021 18:07

"Динамо" U-9 стало вторым на "Utmost Cup", уступив в серии пенальти

Неділя – заключний ігровий день масштабному міжнародному дитячому турнірі «Utmost Cup», що проходить у Вінниці з 13-го по 16 травня серед гравців двох вікових категорій U9 (гравці 2012-го року народження) та U8 (гравці 2013-го року народження).


Динамівці виступають на ньому з різним успіхом. Старші динамівці, яких очолюють тренери Юрій Ястребінський та Сергій Журавльов, напередодні виграли усі свої поєдинки та вийшли до фіналу змагань, де їм протистояв київський «Чемпіон» (Правий Берег), який у паралельній півфінальній зустрічі по пенальті обіграв вінницький «Джуніор» (основний час завершився внічию 2:2).


Динамівці з перших хвилин взяли м'яч під контроль та почали наближатися до воріт суперника. З першими спробами впорався воротар «Чемпіона» ПБ, виручивши свою команду. Також надійно діяв захист суперника. Але ні голкіпер, ні оборона не змогли нічого вдіяти з ударом Тополяна, який поцілив у ворота та одразу ж потрапив в обійми партнерів. У суперника теж варто відзначити небезпечний удар здалеку – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Але один зі своїх моментів «Чемпіон» ПБ таки реалізував, забивши «у роздягальню» наприкінці першого тайму після атаки правим флангом та подальшим ударом повз воротаря.


Початок другого тайму суперник розпочав активніше, але, впоравшись із натиском, динамівці перевели м’яч на чужу половину поля. Але атаки наших хлопців ніяк не ставали результативними. Вони поспішали, та часом помилялися, втрачаючи м’яч. Перспективні прориви флангами з подальшими прострілами до штрафного майданчика переривалися суперниками, які вчасно вступали у відбір м’яча, а загострюючі передачі не проходили.


Чудовий момент був у Тополяна, який спрямовував м’яч у площину воріт, але вдало зіграв воротар, перевівши удар на кутовий. Але незадовго до фінального свистка наша команда таки досягла свого: Іващенко вийшов на ударну позицію та чудовим ударом спрямував м’яч у сітку. Здавалося, перемога вже близько, але «Чемпіон» ПБ якимось дивом зумів зрівняти рахунок, причому, гол вийшов досить курйозним. У підсумку, бойова нічия 2:2, і доля переможця турніру вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. Тут більше пощастило гравцям «Чемпіона» ПБ. Тож «Динамо» U9 стало срібним призером «Utmost Cup».


Після завершення турніру відбулася урочиста церемонія нагородження учасників та переможців змагань. Організатори турніру відзначили цінними нагородами найкращих гравців у різних номінаціях.


Серед них опинилися і представники нашої команди. Найкращим гравцем у складі «Динамо» було визнано Данила Демченка, який отримав пам’ятну нагороду, а найкращим бомбардиром турніру став Арсен Тополян. Крім того, наша команда отримала диплом та кубок, а також футбольні м’ячі. А кожен гравець – срібну медаль за участь у змаганнях.


Фото - ФК «Динамо»