10 травня 2021 15:20

"Динамо" U-8 и U-9 примут участие в турнире Utmost Cup в Виннице

З 13 по 16 травня у Вінниці відбудеться міжнародний футбольний турнір Utmost Cup (Vinnytsia Football Cup) серед команд двох вікових категорій U8 (футболісти 2013-го року народження) та U9 (футболісти 2012-го року народження).


В обох групах буде представлене і київське «Динамо».


Команди старшої вікової категорії гратимуть на полі розміром 50х30 метрів, у форматі 6 польових гравців + воротар, матчі складатимуться з двох таймів по 15 хвилин.


У змаганнях серед команд вікової групи U9 візьмуть участь 40 команд, поділених на 8 груп по 5 у кожній. Серед учасників турніру – і зарубіжні колективи, зокрема, молдовські академія Раду Ребежа, «Спортул» та «Зімбру», які представляють столицю Кишинів.


«Динамо» під керівництвом тренерів Юрія Ястребінського та Сергія Журавльова потрапило до групи «D» разом із молдовським «Зімбру», львівським «Клубом Лева», одеським «Чорноморцем-2» та харківським «Майстром М’яча». Матчі групового етапу відбудуться 13-го та 14-го травня. У перший ігровий день динамівці зустрінуться з «Клубом Лева» (початок о 10.30) та «Майстром М’яча» (початок о 12.00), а у другий поміряються силами з «Чорноморцем-2» (початок об 11.15) та «Зімбру» (початок о 13.30).


Що стосується молодших динамівців, команди вікової категорії U8 гратимуть на полі розміром 45х25 метрів, у форматі 5 польових гравців + воротар, матчі складатимуться з двох таймів по 15 хвилин.


У змаганнях візьмуть участь 28 команд, поділених на 4 групи по 7 у кожній. Крім нашої команди серед учасників турніру молдовська академія Раду Ребежа (Кишинів), вінницькі «Прем'єр-Нива» (два склади), «Блохіна та Бєланова», «Нива», «Джуніор» й «Темп», львівські «Карпати» (два склади) й «Клуб Лева», одеські «Чорноморець» та ДЮСШ-11 (два склади), харківський «Металіст 1925», «Кремінь» (Кременчук), житомирське «Полісся», полтавські «Golden Eagle» та «Молодь», київські «Фенікс», «Чемпіон» (два склади) та «Локомотив», ДЮСШ-2 з «Дніпра», ДЮСШ-1 (Хмельницький), «Рось» (Біла Церква), ФК «Ізмаїл» із однойменного міста, херсонська «Освіта» та «Леви» (Козятин).


«Динамо» під керівництвом тренерів Романа Шпиці та Ігоря Тягла потрапило до групи «А» разом із київським «Феніксом», ФК «Ізмаїл», херсонською «Освітою», вінницькими «Нивою» й «Блохіна та Бєланова» та харківським «Металістом 1925». Матчі групового етапу відбудуться 13-го та 14-го травня. У перший ігровий день динамівці зустрінуться з «Освітою» (початок о 12.20), «Нивою» (початок о 14.05) та ФК «Ізмаїл» (початок о 15.10), а у другий поміряються силами з «Феніксом» (початок об 11.35), «Металістом 1925» (початок о 13.20) та «Блохіна та Бєланова» (початок о 14.30).


За регламентом залежно від зайнятого місця команди потраплять до чвертьфіналу чи гратимуть у стикових поєдинках за нижчі місця. Переможці чвертьфіналів вийдуть до півфіналу, а згодом у вирішальних матчах буде визначено переможця та розподілені підсумкові місця.


Матчі пройдуть на відкритому полі СК «Нива», новозбудованому полі Палацу дітей та юнацтва зі штучним покриттям та спортивній базі на території Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.


Нагадаємо, у турнірі Utmost Cup (Vinnytsia Football Cup) уже брали участь команди динамівців інших вікових категорій. Зокрема, команда U15 (футболісти 2006-го року народження), яка змагалася з на рік старшими суперниками, у підсумку посіла друге місце. Ще одна академічна група «Динамо» U14 (футболісти 2007-го р.н.) стала переможцем змагань, як і 11-річні вихованці нашого клубу.