18 квітня 2021 16:08

"Динамо" U-9 - серебряный призер "Leo Cup"

На масштабному дитячому футбольному турнірі «Leo Cup», який триває цими днями у Львові, настав час вирішальних матчів.


Нагадаємо, обидві динамівські команди вікових категорій U9 (футболісти 2012-го року народження) та U11 (футболісти 2010-го року народження), напередодні виграли свої матчі на другому груповому етапі та вийшли до півфіналу змагань. Команда U9 перемогла «Джуніор» з Вінниці 2:0 і ужгородський «Зінадін» 4:0.


Молодші динамівці у півфіналі змагалися з київським «Чемпіоном» (Правий Берег). На цій стадії команди грали два тайми по 20 хвилин. Підопічним Юрія Ястребінського та Сергія Журавльова прийшлося непросто, адже суперник чинив відчутний опір та створював достойну конкуренцію. Утім, нашим хлопцям удалося відзначитися в середині першого тайму – автором забитого м’яча став Ульченко. У другому таймі, впоравшись із кількома атаками суперника, динамівці самі пішли вперед та реалізували один зі своїх моментів – гол до свого активу записав Рижак. Відзначимо, що багато виручали динамівські воротарі, реагуючи на удари, ліквідуючи небезпеку біля власних воріт та роблячи красиві сейви. Незадовго до фінального свистка Ульченку вдалося відзначитися ще раз, довівши рахунок до великого – 3:0. Основний час паралельного півфіналу між FSG «Ужгород» та київським «UFS» завершився внічию 2:2, а пенальті краще реалізували кияни.


Тож у фінальному поєдинку «Динамо» визначало сильнішого з командою «UFS». Поєдинок виявився цікавим, драматичним та результативним. У перші хвилини ближчими до того, аби відзначитися, були гравці «UFS». Одного разу динамівців виручив воротар Тройников, іншого м’яч вибив захисник, а згодом удар суперника прийняла на себе стійка! У відповідь «біло-сині» створили загрозу біля чужих воріт після кутових, але на удари наших гравців зміг зреагувати голкіпер. Ще кілька перспективних атак прицільними ударами по воротах не завершилися. Щойно розпочався другий тайм, нашому гравцю зовсім трохи не вистачило влучності – м’яч пролетів поруч зі стійкою. А ось суперник своїм моментом скористався ефективніше: після подачі від кутової позначки, «UFS» скористався помилкою захисника динамівців, який зрізав м’яч у власні ворота та повів у рахунку. До ще одного взяття воріт призвів дальній удар – м’яч перелетів нашого воротаря та опустився в сітку. Через хвилину «UFS» довів рахунок до великого. Незабаром «біло-сині» скоротили відставання в рахунку зусиллями Рижака, а згодом скористалися помилкою воротаря, та Пляскін забив другий м’яч – 2:3. Але, щоб зрівняти рахунок, нашій команді не вистачило сил. Натомість динамівці самі пропустили незадовго до фінального свистка – 2:4.


Тож динамівці на «Leo Cup» стали другими, а в матчі за третє місце між FSG «Ужгород» та київським «Чемпіоном» (ПБ) перемогу з рахунком 2:1 здобули ужгородці.