21 лютого 2021 21:30
11

"Десна" - "Динамо" 1:1. Отчет о матче. Киевляне спасают ничью в компенсированное время

Уже другий тур поспіль після зимової перерви Мірча Луческу дивує четвіркою захисників у стартовому складі. Як проти «Олімпіка», так і сьогодні наставник випустив на позиції правого центрального захисника Томаша Кендзьору. Але цього разу його прямим партнером був Забарний, якого коуч змістив лівіше, хоча Ілля зазвичай грає саме правіше.


Не виявилося у заявці на номінально виїзний матч із «Десною» Дениса Попова. Румунський фахівець по черзі дав перепочити своїм основним центральним оборонцям. На флангах, як і тиждень тому, вийшли Олександр Караваєв і Віталій Миколенко.


Щодо інших змін, то їх було небагато, незважаючи на важкий графік «Динамо». Жерсон Родрігес змінив Карлоса де Пену, а Володимир Шепелєв – Миколу Шапаренка. Місце на вістрі атаки знову зайняв Артем Бєсєдін.


У порівнянні з поєдинками з «Олімпіком» і «Брюгге» сьогоднішня гра проходила у сприятливіших умовах. Буквально ще три дні тому було -15 градусів, а нині ж команди починали за плюсової температури. Тому футболісти могли почувати себе більш-менш комфортно.


Очікувати відкритої гри між командами, які змагаються за чемпіонство і бронзу, не доводилося. Це тільки підтвердили стартові хвилини. Було багато фолів, багато боротьби, але мало конструктиву. Іноді навіть емоції зашкалювали.


Перший небезпечний момент відбувся на 15-й хвилині біля воріт «Динамо». Захисники незрозумілим чином втратили на лінії воротарського майданчика Тотовицького. І щастя киян, що Андрій махнув головою повз м’яч. Далі з гострого кута намагався забити майже з нульового кута Гуцуляк, проте влучив у стійку.


А що ж «Динамо»? А «біло-сині» за перші півгодини так нічого і не зуміли створити біля володінь Паста. Кияни володіли ініціативою, однак конвертувати це у нагоди не могли. А з тими навісами чи прострілами, які були, спокійно справлявся захист «Десни».


Лише на 33-й хвилині столична команда вперше пробила у бік воріт чернігівців. Це Буяльський підставляв ногу після прострілу низом від Родрігеса. Проте удар виявився не дуже сильним, і м’яч пролетів поруч зі стійкою.


А за кілька хвилин у «Динамо» був найреальніший момент у першому таймі. Після подачі з кутового Кендзьора головою підправляв м’яч у бік дальньої стійки, але у падінні зреагував Паст. А от добити у сітку з кількох метрів ніхто з динамівців не встиг.


Завершилась же перша половина потужним дальнім ударом Бєсєдіна. Паст не насмілився брати м’яч намертво, а просто відбив у бік. Аналогічно почалася і друга. Циганков після скидання від партнера з лінії штрафного майданчика пробив у кількох сантиметрах біля штанги.


Атакувало й активно діяло «Динамо», натомість, забила «Десна». На 53-й хвилині Калітвінцев виконав з-під Караваєва точну передачу на голову Будківського. Пилипу навіть підстрибувати не довелося. Він просто підставив голову. І все – 1:0.


Втратив нападника у даному епізоді Забарний. Крім того, залишився на лінії Бущан. Хоча подача була високою, і воротар цілком міг зіграти на виході. На жаль, проблеми з цим компонентом у Георгія продовжуються...


Дві хвилини опісля динамівці повинні були зрівнювати рахунок. Миколенко прострілив з флангу, а Родрігес у дотик несильно підправив м’яч у бік воріт. Можливо, Жерсон хотів зупинити «круглого», і його підвела техніка, тому що аж якось занадто кволо він пробив.


Луческу довелося кидати у бій Шапаренка. Однак і з його виходом мало що змінилося. «Динамо» билося об захисні мури «Десни», не розуміючи, як їх можна обійти чи пройти. Можна пригадати тільки несильний удар головою Родрігеса після подачі кутового. Паст відбив перед собою, а захисники вибили м’яч на ще один кутовий.


Не витримували нерви навіть у завжди спокійного Циганкова. На 80-й хвилині Віктор «малював» пенальті, за що отримав жовту картку від Ігоря Пасхала. У наступній атаці дальнього удару завдав Родрігес. М’яч пролетів вище. Жерсон, до речі, у другому таймі, на відміну від першого, був, мабуть, найактивнішим.


На 83-й хвилині нагадали про себе вболівальники, яких нарешті допустили на трибуни. Після кількох порушень вони почали закидати арбітрів і гравців «Десни» сніжками. Головний арбітр навіть думав забрати свою бригаду і команди з поля. Проте представникам «Динамо» вдалося і втихомирити глядачів, і переконати Пасхала.


Олександр Рябоконь на останні десять хвилин вирішив випустити Безбородька. І прогадав. Денис протягом трьох хвилин отримав дві жовті картки і залишив свою команду у меншості. У «біло-синіх» з’являвся реальний шанс врятувати хоча б нічию.


І вона була врятована! На 90-й хвилині Гітченко перервав рукою політ м’яча у своєму карному майданчику. Пасхал скористався VAR і вказав на 11-метрову позначку. Циганков абстрагувався і пробив точно у кут.


«Динамо» спробувало ще й перемогу вирвати, затиснуло суперників біля їхніх воріт, та все ж часу залишалося вкрай мало. Тому фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1. Кияни зберегли перше місце, але «Шахтар» скоротив відставання до одного очка. Але про цю гру вже варто забути, адже у четвер повторна гра з «Брюгге» у Лізі Європи.

Що нам робити в Брюссели?
Сховати
А що робити? Ставити на Брюгге за 2 з копійками... Хоча б грошей можна заробити...
Iwan, а шо мы в Киеве делали? 3 момента за игру создать...... кто-то называет это прогрессом. Но я смотрю, что на сайте все меньше верующих в прогресс команды, игроков, Луческу. Люди смотрят и видят Шляпу! Качество игры на очень низком уровне, брак в передачах и очень упрощённый стиль игры в атаке. Лонг-болы пошли в ход, это грозное оружие!
Бущан это п...ец!!! 2ая игра кряду, одна и таже ошибка на выходах!!!!..........он ,что вообще не анализирует своих тупых, детских ошибок??7!!!!!!!!!!!
Сховати
Sergio Vd, це питання треба не Жорі, а тренерам воротарів ставити. Сам голкіпер це не вирішить, скільки б подібних моментів не було.
Бущан, Караваев и Беседин явно игроки не основного состава.
Чисто тренерская ошибка. Скрипник с составом в 10 раз дешевле разобрал на запчасти Десну. Луческу натворил непонятно что с составом и с трудом отскочил на ничью, спасибо ВАР, так бы этот судья не поставил. Я знаю что тут чисто сайт свидетелей Луческу, но сколько из-за него потерянных очков. Почему опять вышел любимчик Бущан, у человека второй матч 1 удар в створ, и он второй раз пропускает и из 1. Это вообще есть еще в мире вратари, которые пропускают 100%? Можно было 11 полевого выпустить, больше б толку было))) Что за идиотское желание вечно крайних в центр ставить? То Миколенко вечно тулил и кучу очков потеряли, теперь Кендзеру, ну не могут гони играть в центре, не могут. Какой проходной двор бы в штрафной после половины навесов, повезло что больше не наказали. Ну а караваев плох на любой позиции, это не футболист, ни в атаке, ни в защите навес накрыть. Кендзера не звезда, но и он намного сильнее смотрится на правом фланге, ну а в центре неужели нельзя двух центральных поставить? Сирота, Попов, та даже Шабанов, зачем отдавать игрока, если на его позиции некому играть? Просто потому что не любит, а Караваев любимчик, вот и надо его вечно выпускать в ущерб команде. Шепелев тоже не футболист и что он на поле час делал не ясно, Шапаренко вышел и сразу игра появилась. Ну а Беседин видимо еще один любимчик, Как и Бущан тупо провалил игру с Брюгге и опять в основе чтоб снова все провалить. Ну извините, если выпустить одновременно столько бездарей, то кто вам виноват...чисто тренерский провал. Скрипник показал что ничего в этой Десне такого нет, если правильно подобрать состав. Ну если и этим летом Скрипника не призначат в Динамо я уже не знаю что ему надо сделать, если б прошлым летом додумались, уже б имели от кротов отрыв очков в 9...ну хорошо хоть первое место сохранили, да и то случайно, повезло что Гитченко руки расставил. А так бы уже вторыми были. В любом случае если тренер выводов делать не будет, а выпускать вечно любимчиков не смотря на то, что они все игры проваливают, то дела не будет. Ну извините, и не надо говорить что нет игроков, потому что для того чтоб обыгрывать Десну хватает состава не то что Зари, а даже ФК Львова или Днепра-1, как показывают матчи это часто команда-середняк. А мы дважды с ними по глупости эти очки теряли, при чем оба раза играя дома...ну недопустимо это если таки хотим чемпионство брать, такие матчи должны выигрывать без разговоров.
Сховати
Пока спасает Луческу, что Динамо идёт на 1 месте и имеет шансы его взять. А так стиль игры смесь Хацкевича с Лесиком. При этом игра может от матча к матчу меняться, чередуя мнимый контроль мяча с Лонг-болами. Под конец первого круга стала трещать защита, сейчас пропускаем в каждом матче, тенденция стабильна. Это ещё один бал в минус для чемпионства. Про игру я говорил выше, тоже минус бал. Нас ждёт адовая весна, развязка, так что запасайтесь успокоительными таблетками. Трясти будет нас ещё как! На кону стоит 30 лямов!
Дід Панас, полностью с Вами согласен. Даже Шабанов на три головы лучше в защите, есть Сирота, которогооставили, как более прогрессивного, левая нога, хороший первый пас, головой в дубле забивал так, что попал в тройку лучших бомбардиров, что происходит? Такое впечатление, что Луческу хочет доказать, что у нас НЕТ защиты.
Отползли
Сховати
Посмотрите интервью с Севидовым А.В., там он рассказывает об упрямости Луческу. Как-то он попал в ДТП с участием трамвая, так он обвинил трамвай, что тот не сумел быстро остановится. Вот и проявляет свое упрямство в Динамо, а оно с возрастом только усиливается, по себе знаю