23 вересня 2005 22:41

Владислав ВАЩУК: "Я не Иуда, а "Динамо" моя семья"


Після його переходу з "Динамо" в московський "Спартак"» минуло 2,5 роки, а вболівальники досі не можуть пробачити Ващуку зрадливого кроку.

Колись його називали супердинамівцем і гордістю київської команди. Нині при його виході на поле з трибун лунають вигуки – Іуда. Все почалося два з половиною роки тому. Коли травмований Ващук перейшов до московського "Спартака". Нині футболіст каже – це був єдино можливий варіант. Команда, де він міг досягти більшого. Втім навіть два роки потому динамівські вболівальники не пробачили Ващуку «зради».

Владислав Ващук, гравець „Динамо”:

"Этот негатив я перетерпел за эти 2 года, и все это идет на Шовковського и ребят. Это болеть за "Динамо" и против "Динамо", мы так можем потерять очки, на игре команды это отображается негативно".

Все ж не всі вболівальники звинувачують Ващука в земних гріхах. Більшість з них вважають екс-капітана киян справжнім професіоналом який має право на помилку і прощення.

Його улюблена після "Динамо" команда – "Барселона". Гра, яку запам»ятав на все життя – матч між "Динамо" та московським "Спартаком", коли кияни перемогли 3:2. Тренери з якими було легко працювати – Лобановський і Фоменко. Втім Владислав Ващук найбільш підходящим тренером для своєї команди бачить нинішнього наставника «Динамо» Анатолія Дем`яненка.

У «Динамо» нині, каже Ващук, хороша і дружня атмосфера. Гравці готові працювати на позитивний результат перед чемпіонатом світу. Владислав жартує - у фіналі хотілося б зіграти з бразильцями, якщо вони дійдуть.