29 липня 2005 18:42

Украина приглашает ЕВРО-2008


Сьогодні Федерація футболу України направила до штаб-квартири УЄФА досьє-заявку на участь в тендері на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2008 року з футболу серед юнаків віком до 19 років. Як повідомлялося раніше в Україні конкурсна комісія визначила господарем цього заходу Донецьку область (м.Донецьк і м.Маріуполь). Зараз в цьому регіоні є всі необхідні умови для проведення цього престижного юнацького футбольного форуму. Однією з головних вимог УЄФА країни-організатора Євро-2008, в яких беруть участь 8 команд, є наявність в одному регіоні восьми стадіонів, що відповідає сучасним вимогам. Стадіони повинні знаходитися від готелів, де розміщуються команди, на відстані, відповідає не більш ніж годинній поїздці автобусом. Кожна команда-учасниця повинна бути також забезпечена полем для тренувань. Автобусний переїзд від місця розміщення команди до тренувального поля не повинен перевищувати 20 хвилин.

Регламентом УЄФА передбачено також вимоги до забезпечення гарантій щодо безпеки учасників і гостей чемпіонату, розміщення команд, арбітрів, офісів УЄФА і ФФУ, харчування і медичного обслуговування, формування місцевого організаційного комітету. Прийняття рішення про проведення цих змагань потребує фінансових ресурсів та зусиль органів місцевої влади.

Стосовно фінансових умов, то УЄФА покриває витрати на проживання та харчування команд, офіційних осіб УЄФА і зробить внесок розміром до 450 тис. швейцарських франків на підготовку та проведення турніру. Для участі у тендері необхідно до 31 липня 2005 року подати до УЄФА бюджет проведення чемпіонату та досьє заявки. А вже в кінці грудня ц.р. або на початку січня 2006 року УЄФА оголосить країну-господаря Євро-2008.