20 липня 2005 20:24

"Арсенал"-"Динамо". Дублеры. Отчет от "УФ"


“Арсенал” — “Динамо” — 1:1 (1:0).
Київ. Стадіон ЦСКА. 700 глядачів. 26 градусів. Оцінка поля — 4.
Судді: О. Штика (Біла Церква), О. Шамич, В. Ніколаєнко (обидва — Київ).
Делегат ФФУ: С. Соботюк (Київ).
“Арсенал”: Вокальчук, Гитченко-к, Баранов, Шегда, Крючихін, Якименко, Скоба, Сліпецький (Поздеєв, 58), Манаков, Батальський, Ковальчик. Запасні: Ситало, Рибальченко, Карин, Волинець, Костишин, Бугаєнко. Тренер: Олександр Баранов.
“Динамо”: Луценко, Гіоане-к, Кицута, Дедечко, Нінкович (Залицький, 46), Герасим’юк, Алієв (Лисенко, 46), Клебер (Кругляк, 60), Милевський (Верпаковськис, 46), Каддурі, Ринкон (Милько, 86). Запасний: Мусин. Тренер: Віктор Кондратов.
Голи: Батальський (13), Ринкон (63, з пенальті).
Попередження: Крючихін (26), Ковальчик (67), Гитченко (68).
Чесна гра: 7,4 — 8,8.

Арсеналівці добре знали, з ким мають справу. Уже у першому матчі динамівці вщент розбили запорізький “Металург”, забивши гостям з козацького краю дев’ять м’ячів. Отож, з мотивацією і тим більше настроєм проблем не було. Щодо динамівців, то поглянувши на їх стартовий склад, не можеш не позаздрити. Дублери цілком могли б грати ще однією командою у вищій лізі. Тут гравці на будь-які смаки. Щоправда, деякі з них зараз перебувають у фізичній формі, далекій від ідеалу.

Гра розпочалася без розвідки. Команди одразу ж взялися за справу, і гострі моменти виникали один за одним. Першого удару по воротах завдав арсеналівець Ковальчик, однак вдарив він прямо в руки Луценку. Динамівці не забарилися з відповіддю — Клебер мав відкривати рахунок. Отримавши м’яча після серії відскоків, він несподівано опинився наодинці з воротарем у семи метрах від воріт, однак вдарив незграбно, і Вокальчук без проблем заволодів предметом суперечки. Після обміну гострими контратаками господарі нарешті відкрили рахунок. Отримавши на правому фланзі м’яча, Скоба побачив, що центральні захисники динамівців помилилися позиційно, і віддав передачу в центральну зону на хід Батальському. Олександр, отримавши такий подарунок, не міг ним не скористатися: одним дотиком він прибрав обох захисників, вийшов на побачення з Луценком і влучно вдарив у правий нижній від себе кут воріт — 1:0.

Після цього перебіг подій на полі не змінився. Технічніші динамівці продовжували володіти м’ячем, а арсеналівці раз у раз проводили не просто гострі контратаки, а навіть створювали голеві нагоди. Так, гострий момент знову виник з правофлангової зони: Скоба, подавши кутовий на дальню стійку, зробив точну передачу на все того ж Батальського, однак той з близької відстані ногою примудрився вдарити вище воріт. А вже за хвилину майже ідентичну комбінацію провели динамівці. З того ж правого флангу на лівий з кутового переводив м’яча Алієв. Нінкович теж бив злету — м’яч так само просвистів вище воріт. Загалом у першому таймі динамівці мали явну перевагу, однак матеріалізації вона не мала. Декілька разів Алієв невдало виконував штрафні удари. Ринкон, хоч і старався, однак відчувалося, що партнери його не розуміють. Клебер наявно продемонстрував, що Леонід Буряк таки був правий, коли відправив цього гравця на перевиховання у дубль. Тут він не те що не грає, а навіть псує картину. Можна виокремити хіба що невтомного Каддурі, який на своєму лівому фланзі добряче попрацював.

По перерві динамівці значно змінили склад, випустивши на поле одразу чотирьох нових гравців на чолі з Верпаковськисом. Варто зазначити, що ця четвірка значно підсилила гру в нападі, і гострі моменти знову почали виникати із завидною регулярністю. Швидкі переміщення латвійського легіонера та не менш швидкі й технічні дії молодого Лисенка ставили у скрутне становище захист канонірів. Обороні редути муніципалістів до часу не давали збоїв. Цьому неабияк сприяли і динамівці, які щедро транжирили голеві нагоди. Алієв, Дедечко та Клебер свої шанси не використали. Тоді за справу взявся Лисенка: отримавши на лівому фланзі м’яча, він на швидкості сміливо увірвався в карний майданчик суперників. Там Крючихін, розмістившись позиційно неправильно, порушив правила. Виконуючи пенальті, Ринкон спокійно розвів м’яча та голкіпера по різних кутах — 1:1.

Далі все відбувалося за тим же сценарієм, що й до цього гола. Динамівці будь-що намагалися забити переможний м’яч, а а каноніри відчайдушно оборонялис. У підсумку було зафіксовано бойову нічию — 1:1, яка, здається, задовольнила усіх.

Володимир КОЦУР з Києва