4 липня 2005 20:18

Томенко потребовал у Омельченко провести экспертизу застройки площади перед НСК "Олимпийский"


Віце-прем’єр-міністр України Микола Томенко звернувся до Київської міськадміністрації з дорученням невідкладно здійснити комплексну експертизу та погодити забудову площі перед НСК "Олімпійський" з урахуванням забезпечення належної безпеки та евакуації громадян.

Таке доручення Томенко дав на засіданні робочої групи з підготовки до участі в тендері на право проведення фінальної частини футбольного Чемпіонату Європи-2012 в Україні та Польщі, - повідомляє прес-служба віце-прем`єра.

Як відомо, нині поблизу НСК "Олімпійський" ведуться будівельні роботи через що стадіон не був повністю заповнений навіть на фіналі Кубка України з футболу.

"Проблема з будівництвом на площі перед "Олімпійським" в Києві є дуже важливою, адже за домовленістю з польською стороною, у разі, якщо Україна та Польща виграють тендер на проведення футбольного чемпіонату Європи, фінал чемпіонату має відбуватися в Києві", - зазначив Микола Томенко.

У той же час, віце-президент Національного олімпійського комітету Іван Федоренко поінформував, що необхідну документацію на проведення матчів фіналу футбольного чемпіонату Європи вже подали Донецька, Львівська та Дніпропетровська обласні держадміністрації.

Єдиним містом, яке не надало документацію залишається Київ. Як відомо, Україна за умови проведення Євро-2012 до 21 липня повинна надати всі документи з відповідними гарантіями місцевої влади щодо підготовки спортивних споруд, готельної та транспортної інфраструктури, безпеки проведення чемпіонату тощо.

За словами Миколи Томенка, ситуація з НСК "Олімпійським" дає підстави вважати, що керівництво міста Києва проти бажання 85% українців, які, згідно з опитуванням, висловили своє бажання бачити Чемпіонат Європи з футболу в Україні.

Нагадаємо, що на право провести Євро-2012 окрім України з Польщею також претендують: Греція, Італія. Росія, Румунія, Хорватія та Угорщина, Туреччина та Азербайджан.

У жовтні цього року УЄФА визначить трійку країн, які надалі будуть змагатися за право прийняти першість континенту з футболу 2012 року.