21 червня 2005 16:05

ФИФА намеревается наказать Грецию


У понеділок, 20 червня, Президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій Зепп Блаттер та заступник генерального секретаря Жером Шампань провели термінову зустріч з керівництвом грецького футболу у штаб-квартирі у Цюриху, повідомляє офіційний сайт FIFA.com. Предметом обговорення стало політичне втручання у роботу Федерації футболу Греції, яку представляли президент Васіліс Гагатсіс та виконавчий директор Патрік Комнінос.

Високі чиновники ФІФА занепокоєні невідповідністю між державними законами Греції та статутом ФФГ, у зв’язку з чим футбольні справи вирішуються через звичайні суди, що забороняє Стаття 61 Статуту ФІФА. Відповідно до Регламенту Міжнародної федерації футбольних асоціацій її члени, тобто асоціації, повинні бути незалежними від влади. Нагадаємо, що 2003 року ФІФА відсторонила Азербайджан від міжнародних ігор на місяць. І хоча за подібні серйозні порушення країни виключалися із міжнародних структур, лише керуючись гуманними цілями – не позбавляти члена своєї футбольної родини через амбіції відомих осіб, Виконком ФІФА вдався до тимчасових санкцій стосовно асоціації-“порушника”.

«Я цілком підтримую Федерацію футболу Греції, - прокоментував ситуацію Зепп Блаттер. – Однак розчаровує той факт, що федерація, яка має звання чинного чемпіона Європи і повинна бути організацією-прикладом для наслідування, не є такою. Наступного тижня буде ухвалено відповідне рішення у цій справі».