14 червня 2005 12:13

Андрей БАЛЬ: "Мы ожидали такого результата"


Гліб Ваколюк "Львівська газета" для ФФУ

Після перемоги над збірною Греції українці стають практично недосяжними для своїх конкурентів у боротьбі за путівку на чемпіонат світу-2006. Головний тренер збірної України Олег Блохін виконав свою обіцянку, яку на початках сприймали як бздур, і вивів національну команду на мундіаль.

Офіційно нашій команді необхідно набрати ще три очки у трьох матчах. Утім важко повірити в те, що найближчі переслідувачі українців не втрачатимуть очок у своїх наступних поєдинках. Попри те, що вся Європа говорить про вихід збірної України на світовий футбольний форум, вітчизняні фахівці не поспішають із висновками. Мовляв, бояться наврочити. Телефонний дзвінок до помічника головного тренера збірної України Андрія Баля застав футбольного фахівця в його київському помешканні. Повернувшись уранці з Греції, Андрій Михайлович відсипався (розмова відбулася 9 червня, - "Газета"). Втім сонний стан не завадив йому відповісти на запитання кореспондента.

- Ми досягнули того результату, якого так прагнули, - зауважив Андрій Михайлович. - Греки були дуже втомлені. Збоку ця гра виглядала легкою. Але можу запевнити, нам справді було дуже важко зробити те, чого хотіли вболівальники. Втім, урешті-решт, ми забезпечили той результат, який мав сподобатися українцям.

- Звісно, переможців не судять. Але все ж таки, якщо забути про результат, ви задоволені перебігом гри?

- Мабуть, ви помітили, що наші гравці були дещо скуті вантажем відповідальності за результат. Тож не до кінця робили те, чого від них вимагали. Скажу відверто, ми очікували такого результату. Напередодні матчу вже знали, як гратимуть греки. Ба більше, тренерський штаб практично на сто відсотків вгадав їхній стартовий склад. Не хочу говорити про те, як ми виглядали. Знаю, що в першому таймі зіграли дуже погано. Головне те, що домоглися бажаного результату.

- Тепер уже можна говорити про те, що Олег Блохін виконав свою обіцянку?

- Ні. Ми ще не виконали завдання. Але вдалося нейтралізувати декотрих своїх конкурентів у боротьбі за путівку на чемпіонат світу.

- Розкажіть, будь ласка, про післяматчеві емоції. Як привітав членів збірної Григорій Суркіс?

- Усе відбувалося, як завше після переможних ігор. Ми зробили свою справу, але її ще не завершено. Необхідно зробити так, щоб нас ніхто не "дістав". Останній тур відбуватиметься без нас. Відтак потрібно забезпечити такий очковий багаж, аби потрапити на чемпіонат світу навпростець.

- Як відомо, грецькі фани закидали камінням автобус з українськими вболівальниками. Чи не відчували наші футболісти агресії з боку ображених шанувальників збірної Греції?

- Ні, в нас усе було чудово. Ми доїхали до аеропорту й безперешкодно вилетіли. Якщо вони й кидали, то я цього не бачив і не можу вам про це нічого сказати.

- Хто з гравців через перебір жовтих карток пропустить наступну відбірну гру з турками?

- З тих, хто в матчі з греками отримав жовту картку, наступну гру пропустить лише Олег Гусєв. А всі інші зможуть зіграти зі збірною Туреччини.