30 травня 2005 22:55

За каждого легионера клубы будут платить 15000 у.е.


Члени спільного засідання Виконкому Федерації футболу України і Ради Професіональної футбольної ліги України, що відбулося 29 травня у конференц-залі стадіону „Динамо” імені Валерія Лобановського, ухвалили рішення стосовно змін у форматі розіграшу Кубка України та календаря чемпіонату країни сезону 2005-2006 років. З наступного року, згідно з Регламентом Всеукраїнських змагань з футболу на 2005/06 рр., усі стадії кубкового турніру, окрім півфіналу, складатимуться з одного матчу.

Згідно з Регламентом змагань 2005/06 рр. з наступного сезону за кожного футболіста-легіонера, прізвище якого вперше внесено до заявкового листа, клуб зобов’язаний до здійснення заявки в ПФЛ, перерахувати грошовий внесок у розмірі 15 000 у.о. на рахунок ФФУ. Нагадаємо, що попередній регламент передбачав сплату коштів до Фонду легіонерів, коли сума зростала у геометричній прогресії - починаючи з 5 000 у.о. збільшувалася на стільки ж за кожного наступного іноземця. Виконком ФФУ та Рада ПФЛ ухвалили рішення стосовно включення до заявки клубу гравців, підготовлених на місцях. З сезону 2006/07 років в дію вступає відповідне Правило УЄФА. Нагадаємо, з наступного сезону у матчах вищої ліги у кожній команді одночасно на полі може бути не більше 8 футболістів-легіонерів, у першій - три.

На суботньому засіданні було затверджено план-календар чергового сезону, який стартує 8 липня матчем за Суперкубок України. Відкриють сезон лідери вітчизняного чемпіонату київське „Динамо” і донецький „Шахтар”. А новий чемпіонат розпочнеться 12-го числа. Це пов’язано з тим, що ХV чемпіонат в інтересах збірної повинен завершитися не в середині червня, як у попередні cезони, а 14 травня. З огляду на це, а також через “зимові” труднощі з підготовкою газонів до початку другого кола, тури розподілено дещо нерівномірно: цього року відбудеться 19, а наступного – 11. Варто зазначити, що вперше в історії календар ухвалено на весь сезон. Весняна частина стартує в березні, а всі матчі чемпіонату, окрім першого туру, пройдуть у вихідні. Фінал Кубка України відбудеться 2 травня на традиційній арені – НСК „Олімпійський”.

Серед підсумків засідання і зміни щодо процедури затвердження дисциплінарних санкцій. Відтепер рішення Бюро ПФЛ стосовно дисциплінарних санкцій щодо гравців, тренерів та інших фахівців, не є обов’язковими для затвердження Контрольно-дисциплінарним комітетом ФФУ: зацікавлена сторона після отримання рішення Бюро ПФЛ України може оскаржити його в КДК протягом 24-х годин. Стільки ж часу є у КДК після отримання апеляції. Починаючи з нового сезону дисциплінарні рішення щодо арбітрів та інспекторів прийматимуть відповідно Комітети арбітрів та Інспекторський комітет. Затверджено також Договір про взаємодію ФФУ та ПФЛ України на 2005/2006 рр., внесено зміни та доповнення до Дисциплінарних правил ФФУ.