15 жовтня 2019 14:08

"Динамо" поздравило сборную Украины с выходом на ЕВРО-2020

Національна команда України достроково стала першою у відборі до Євро-2020, упевнено обігравши у Києві чинних чемпіонів Європи, команду Португалії. Футбольний клуб «Динамо (Київ) щиро вітає з цим успіхом футболістів та тренерів збірної, усіх причетних до підготовки команди!


Цей успіх – не вдалий збіг обставин, який часом трапляється у футболі. Команда України на чолі з Андрієм Шевченком послідовно, крок за кроком, йшла до цього результату, з кожним новим матчем підвищуючи рівень своєї гри. Як наслідок – перемога у шести із семи поєдинків відбірного циклу!


Подолати такий шлях головна команда України змогла лише завдяки міцному фундаменту, закладеному попередніми поколіннями українських футболістів та тренерів, наполегливій та самовідданій праці тренерів дитячих та юнацьких команд, які виховали сотні висококласних гравців, найкращі з яких нині представляють Україну в національній команді.


Ми особливо щасливі, що серед тих, кому сьогодні аплодує вся футбольна Україна, чимало вихованців школи київського «Динамо» – від головного тренера до футболістів, які виходять на поле в синьо-жовтій формі! Наш клуб завжди ставив перед своїми вихованцями завдання з честю захищати честь України у збірних командах, тренери національної команди можуть завжди розраховувати на динамівців – і тих, хто нині виступає за «Динамо», і тих, хто грає за кордоном, і тих, хто бере з них приклад, аби згодом не просто замінити, а піти далі!


Статистика виступів динамівців у збірній України у відбірному турнірі Євро-2020


Футболіст

Матчі

Хвилини

Голи

Паси

Віталій Миколенко

6

540

0

1

Віктор Циганков

6

347

3

0

Олександр Караваєв

5

368

0

2

Віталій Буяльський

3

29

0

0

Микита Бурда

1

90

0

1

Володимир Шепелєв

1

18

0

0

Сергій Сидорчук

1

17

0

0

* також до національної збірної в поточному відбірному циклі викликалися голкіпер Денис Бойко, захисник Артем Шабанов, півзахисник Микола Шапаренко та нападник Артем Бєсєдін.


Сподіваємося, що виграш відбірного турніру стане для нашої національної команди впевненим кроком до подальших успіхів, аби повернути Україну до числа провідних футбольних держав світу! Віримо, що головні перемоги у нашої збірної ще попереду!