15 вересня 2019 19:04
21

"Динамо" - "Десна" 1:2. Отчет о матче. Полтора месяца без побед...

Після паузи на матчі збірних у 7-му турі чемпіонату України київське "Динамо" на НСК "Олімпійський" приймало чернігівську "Десну". Ця зустріч була генеральною репетицією для підопічних Олексія Михайличенка перед стартом у груповому етапі Ліги Європи. Але єврокубки будуть за кілька днів, а сьогодні кияни хотіли перервати безвиграшну серію із п’яти матчів поспіль.


Що стосується стартового складу, то наставник "біло-синіх" зробив дві зміни у порівнянні з поєдинком проти "Зорі". На правому фланзі захисту Олександр Караваєв змінив Томаша Кендзьору, а на вістрі вийшов не Жерсон Родрігес, а Артем Бєсєдін.


Якщо хтось очікував, що динамівці нестимуться вперед з перших хвилин, то вийшло все інакше. Гості агресивно почали гру, завантажуючи штрафний майданчик киян навісними передачами. В одному з епізодів Калітвінцев головою пробив у де Пену, і якби не Карлос, то не факт, що Бойко зреагував би на удар Владислава. "Динамо" на це відповіло на 7-й хвилині неточним ударом Дениса Гармаша.


Наступного моменту довелося чекати майже 10 хвилин. Віталій Буяльський пробив головою над поперечиною після навісу де Пени. Загалом же, "Динамо" заволоділо ініціативою та почало атакувати позиційно. "Десна" же відійшла у захист і почала розраховувати на швидкі контрвипади.


Проте першими пробили в отвір воріт саме чернігівці. Андрій Богданов наважився на потужний удар зі штрафного з далекої відстані. Бити з таких дистанцій колишній динамівець вміє, тому Бойку довелося складно, але він у стрибку відбив м’яч, який летів точно у "шістку", на кутовий. Також варто зауважити, що складалося відчуття, що футболісти "Десни" не бояться віце-чемпіонів України.


Прихильники футболу вже мали би звикнути, що територіальна перевага не завжди означає, що цифри на табло будуть на користь номінального фаворита. Так, "Динамо" і надалі володіло ініціативою, але знайти шпарини у захисті гостей і створити небезпеку поблизу воріт Паста підопічним Михайличенка не вдавалося.


Зате кияни примудрилися пропустити контратаку. Картушов на лівому фланзі пробіг Бурду та прострілив у центр штрафного майданчика, а Калітвінцев випередив Миколенка та переправив м’яч у сітку воріт. Де були у цьому епізоді Караваєв і Кадар, так і залишилося запитанням без відповіді. "Десна" наприкінці першого тайму вийшла вперед.


А на першій компенсованій хвилині стався скандальний епізод. Де Пена пробив головою після навісу з правого флангу, Паст відбив, але м’яч все ж перекотився за лінію воріт. Як відомо, аби було зафіксовано взяття воріт, потрібно, щоб м’яч повністю перетнув лінію. На жаль, в Україні немає системи, яка автоматично показує, чи був гол, а повтори так і не дали чіткої відповіді. Та все ж, склалося враження, що м’яч таки перетнув лінію. Тому можна констатувати, що у другій грі поспіль арбітри крадуть у "Динамо" гол.


Футболісти "Динамо", очевидно, отримали у перерві від тренерів серйозний наганяй, адже стартові хвилини другої половини вони провели у шаленому темпі. Що і призвело до взяття воріт. Паст відбив у бік удар Кадірі з лінії штрафного майданчика, але першим на добиванні опинився Бєсєдін, який в падінні пробив повз захисника та воротаря.


На цьому "Динамо" чомусь заспокоїлося. І... пропустило знову. Бойко невдало кинув м’яч на Миколенка, Віталій не зумів його прийняти, і Калітвінцев увійшов у штрафний майданчик, після чого прострілив на Філіппова, який красиво п’ятою пробив точно у дальній кут. Фактично аналогічний гол тому, який забив Жуніор Мораес у зустрічі "Динамо" - "Шахтар".


Після другого забитого м’яча "Десна", звичайно ж, повністю "сіла" у захист, лише іноді невеликими силами виходячи в атаку. І якщо у першому таймі кияни били мало, то у другій половині намагалися свої наступи закінчувати ударами набагато частіше. Але на останньому рубежі вдало діяв Євген Паст.


На 79-й хвилині у "Динамо" було відразу три нагоди, аби забити. Караваєв двічі пробивав з гострого кута після навісу від Миколенка, проте двічі свою майстерність показав воротар гостей. А згодом після навісу з кутового потужно головою пробив Бурда. На жаль, неточно.


Власне, це були останні нагоди "біло-синіх" для того, щоб врятувати цей матч. Надалі чернігівці дуже грамотно та чітко діяли у захисті, перекривши кисень усім нападникам. А Михайличенко кинув у бій і Родрігеса, і Соля. Можна тільки пригадати несильний удар головою Бєсєдіна, з яким спокійно впорався Паст.


Отож, "Динамо" зазнало вже другої поразки у нинішньому чемпіонаті та першої під керівництвом Михайличенка, після чого, маючи 8 балів, ділить лише п’яте місце відразу з трьома командами. Відставання від "Шахтаря" вже складає 13 очок. Навіть більше – від другого місця, на якому йде якраз "Десна", киян відділяє 6 пунктів.

Суркіси-це карма "Динамо"! Такий клуб угробити...
Джопа. Українською мовою срака. Только лечение первой лигой может поможет. Увы
Ничего, команда управляема, ТШ Суркис доверяет, там все динамовские сердца. Я писал с самого назначения ТШ во главе с Михай. Он не тренер уровня Динамо. Евтушенко, где он тактике обучался последние 15 лет? В бАрселоне, в Мадриде? На совковых курсах САбо-Морозов? Как можно было доверить команду, извинетие, этим посредственностям, а по результатам бездарностям? Вас Заря, Брюге, Десна натягивает. ДВа паса связать немогут. Но ничего мы верим Михе и его совдепскому ТШ.
динамо пробило очередное дно. Сколько еще будет пробивать- неизвестно одно ясно - НАДОЕЛО
Сховати
Пока Сурок на месте, день Сурка неизбежен
пофик. главное, что все счастливы в Динамо (с). ((((
Вроде бы физически команду уже хватило на всю игру, но тактически этот автобус так и не научились пробивать. Евтушенко - тактик? Разве что для телевизора. Хоть и Десна ничего особенного не показала, но игру они таки выиграли (на ошибках ДК и судьи в том числе). Но забивать все равно нужно столько, сколько нужно для победы. К сожалению, бить по воротам Динамо опять не судилось. Мое мнение, что поскольку терять нечего, то нужно наигрывать новых игроков. Кадара в первую очередь усадить глубоко на лавку, пусть отдохнёт.
проба пера не вышла, после такого результата надо подавать в отставку...
Миколенко надо отдохнуть, подумать. Пиварич же есть вроде, здоровый?
Пара этих кадров, с похожими фамилиями, усадить на лавку. Допускаю еще Кадири поставить в оборону, если Попов еще не здоров.
Буяльский, Гармаш - туда же, где и Сидорчук.
Ну и доверить центр нападения - именно нападающему.
И ещё, кто там из Катара с кошельком, есть кто на Динамо?
Сховати
pashik73, Да они только то и делают что отдыхают. Им поработать нужно на тренировках и после с нормальным ТШ
можно бесконечно смотреть, как течет вода, горит огонь и как сурок наступает на одни и те же грабли
Ганьба