Автор: RogerMilla73
Зареєстрований: 06.08.2019
Останній візит: 12.12.2019
3 вересня 2019 19:10

Усе піддається логіці...або Чому Динамо - це Реал в мініатюрі


1) Почну зі знакової події в Динамо - прихід тренера не з структури Динамо - **Юрій Сьомін** - зі сторони Реалу - Перший прихід **Фабіо Капелло** - оба тренери точково обновили склади та вистроїли нову гру, опираючись на в середньому 15 футболістів і швидко дали результат - причини того, що тренери покинули свої пости - але насправді, як на мене вони майже однакові - Сьомін після досадного програшу від Шахтаря в півфіналі Кубка УЄФА попросив підсилення складу або ж точкову корекцію наявних гравців, що погіршували мікроклімат у команді і про це він говорив у майбутному в інтерв'ю російським ЗМІ. Почувши відмову - вирішив піти туди, де йому дали карт-бланш. Капелло майже аналогічно був просто "злитий" гравцями, що опинилися поза головним складом, але залишались в обоймі складу. (Вирішальні помилки у вирішальних матчах провального сезону допускли гравці ротації та запасні).

2) Прихід **Газаєва** - прихід **Дель Боске** - формування кістяка команди на багато років у Динамо (Ярмоленко, Хачеріді) - формування "Галактікос" - причина невдачі Газаєва - банально "злитий" "дідами" клубу і тими, хто на попадав в основу (Несмачний, Гусєв, Алієв, Мілевський і компанія...) і не витримував фізичних нагрузок, Газаєв хотів повторити або й перевершити успіх з ЦСКА, оскільки бачив такий потенціал у гравцях. - Дель Боске був злитий гравцями команди, які не попадали в склад через супер-зірковий статус гравців-новачків - володарів золотих м'ячів, які частенько попадали в склад лише через рекламну кампанію (Роналдо, Зідан, Фігу і Оуен), саме в цей час почався відносний занепад, оскільки гра команди перетворилась на гру індивідуально сильних гравців і весь результат почав триматись на ній.

3) **Повернення Сьоміна - повернення Капелло** - провальна трансферна кампанія - провальний результат у обох.

4) **Прихід Пелегріні - Прихід Блохіна** - фантастична трансферна кампанія (Драговіч, Велозу, Віда, Ленс, Беланда, Мбокані, Мехмеді, Рафаель) - (Кака, Роналду, Алонсо, Бензема, Альбіоль, Гранеро, Арбелоа) - "нові Галактікос" - і тут дуже хотілося б наголосити, саме Блохін і саме Пелегріні ставили ГРУ команди, хоч обидві команди провалили сезони, але вони показували дійсно гру, всього лише потрібно було зачекати і як любить говорити керівництво - "терпеть". У динамо був сильний ЦЕНТР поля, де кожен гравець ЗНАВ, що йому робити, і за що він відповідає - Сидорчук - чистий опорник і жорсткий гравець, Велозу - розпасовщик і "світла голова", Аруна - бокс ту бокс. Але стався майдан, Фірташ і інші олігархи "засіли на дно" і гроші закінчились.

5) **Прихід Реброва - Прихід Моуріньйо** - в Динамо потрібно було "розгрузити зарплатну відомість" , тому була дана команда не підпускати в основу дорогих гравців, щоб не виплачувати їм бонуси по контракту і по можливості продати їх, а якщо і підпускати, то тих. хто погодився на перегляд контрактних умов. САМЕ тут Ребров почав виїжджати на збудованій команді Блохіна, перший сезон пройшов на УРА, поступово Ребров був змушений підпускати "талантливую молодежь" і "динамовские сердца" - Беседін, Буяльский, Рибалка, Гармаш. Гра команди цілковита залежала від гри Хачеріді-Драговіч-Віда у захисті та від гри Даніло Сілви і Ярмоленка в атаці - 90% атак йшли через взаємодію цих 2 гравців. З відходом Драговіча, Віди, Даніло, Ярмоленка - гра команди ВМЕРЛА. В Реалі - була аналогічна ситуація - з кожним сезоном гра, побудована Пелегріні все більше збивалась на взаємодію Марсело-Роналду, а через любимчиків Моуруньйо потім зовсім поникла.

На цьому хотів би закінчити порівняння - ті, хто вдумався, зрозуміли суть, а хто ні - Я хотів донести, що будь яка команда, незалежно від тренера має мати:

1) **ЛІДЕРІВ** на полі і поза ним, у кожній ланці , тобто їх має бути як мінімум 3 - Ярмоленко, Хачеріді

2)Таких гравців, що "ДЕЛАЮТ РАЗНИЦУ" - у нас це були ЯРМОЛЕНКО, Драговіч, Хачеріді, Ленс, Велозу, ДАНІЛО СІЛВА, а ше Раніше - Белькевич, Рінкон, Бангура

3)Карт-бланш тренеру, і не на словах, а карт-бланш, щоб він міг сам вибирати склад, а не ставити "священних корів" - у нас таких наразі 5 (Бурда, Кадар, Буяльский, Гармаш, Циганков), неважливо скільки і як вони лажають, але в вирішальні ігри грають саме вони і саме в них і є головна нинішня проблема - відсутність ЦЕНТРУ - "мозку" команди в захисті і в центрі поля.

Замість сильніших на своїх амплуа Цитаішвілі, Попова, Алібекова бігають ці Шаблієві друзі, і доки ці 5 людей не підуть з основи - я результату не очікую