31 серпня 2019 22:49
1

Руслан КОСТЫШИН: "Колос заслуживал ничью в матче с "Днепром-1"

Післяматчева пресконференція головного тренера «Колоса» Руслана Костишина:


— На мою думку, ми заслуговували на нічию. Поясню, якщо б ми пропустили у першому таймі, коли «Дніпро-1» дійсно володів перевагою, це було б логічно. Ми забили нелогічний гол, у той час, коли господарі тиснули та виглядали краще за нас. У другому таймі ми вирівняли гру і останні 20 хвилин провели активніше, були фізично, думаю, сильніше. Але пропустили гол на компенсованих хвилинах. Тому, виходячи з того, як складалася гра, нічийний рахунок був би більш закономірним. У кожного є своя думка. Так, «Дніпро-1» створив більше моментів, але за розвитком гра була нічийною. Це – футбол. Когут – гарний виконавець, все добре зробив. Рухатимемося далі, будемо виправлятись. У нас свої проблеми, у «Дніпра-1» — свої.


— Свої проблеми ви вбачаєте у слабкій атаці?


— Це я так сказав. Розумію, що напевно «Дніпро-1» розраховував бути вище. З такими футболістами це не місце для команди. Зараз він піднявся у таблиці. Дуже велика щільність там. Обидві наші команди тільки-но вийшли з першої ліги, і в обох є проблеми. Якби їх не було, ми знаходилися б у п’ятірці чи трійці.


— Як підсумуєте перший етап чемпіонату?


— Результат тисне. Перші ігри провели на емоціях. Не хочу нікого ображати, але підбір футболістів теж відіграє роль. Так, коли ми є азартними, емоційно свіжими, граємо пристрасно, тоді гарно виглядаємо. А коли спустошені – немає такої майстерності, щоб домінувати. Вважаю, старт можна оцінити позитивно. А якщо б сьогодні зіграли внічию, було б просто чудово.


— Ваш гол – результат напрацьованої комбінації чи просто так склалися зірки?


— Комбінації можна відпрацьовувати скільки завгодно, але складаються зірки. Усі щось відпрацьовують і треба, щоб все склалося: вчасно подав, вчасно вбіг. Це, напевно, майстерність футболістів та збіг обставин. В іншій ситуації наш гравець не використав вихід сам-на-сам, а Когут вирішив свій момент. Нічого, заб’є у наступному матчі. Вам повернулося за «Львів», а ми, думаю, повернемо «Львову» — у наступній грі якраз з ними зустрічаємось (посміхається).


— У вашого сина день народження, але ви на лавці зустріли його якось не по-батьківськи?


— На лавці я не батько, а тренер. Не сподобалось, як він проявив себе в епізоді з першим пропущеним голом. Можливо, через те, що перебував на картці, не пішов у агресивний відбір. Треба ще розбиратися, але тут будь-який стик має значення. Це – Прем’єр-ліга, а не перша, де був запас міцності у обох команд. Ми могли домінувати, спокійно грати. Тут зовсім інакше. Що б не казали, дуже важкий чемпіонат. І його треба цінувати. Так, він не такий видовищний, але грати дуже важко. Здобувати очки — також. «Десна» виграє 3:0 в Олександрії, а вдома не може обіграти «Карпати». Так все і складається. Лише «Шахтар» виокремлюється за рахунок виконавців і тримається нагорі. А інші — всі однакові.

Костышин, 2-3 матча можно было повыпендриваться, а теперь твою команду будут .... и в хвост, и в гриву. Готовься...