22 серпня 2019 23:55
3

Лига Европы. "Эспаньол" - "Заря" 3:1. А как хорошо все начиналось...

Єдиному представнику України у раунді плей-офф кваліфікації Ліги Європи жереб обрав далеко не найслабшого суперника. Але і за такого становища "Зоря" ледь не створила сенсацію у столиці Каталонії.


"Зоря" розпочала активно, чого, напевне, не очікували господарі. І капітану навіть довелося кілька разів жорстко зіграти проти українських гравців, щоби ті зрозуміли, куди вони потрапили. При цьому першого удару завдав У Лей. Був невеликий рикошет, але м'яч несильно котився у бік воріт, тому Микита Шевченко вчасно перегрупувався і забрав "шкіряного".


З часом "Еспаньол" все ж заволодів ініціативою, але і підопічні Віктора Скрипника не сиділи у захисті, а намагалися атакувати. Зокрема, на лівому фланзі атаки старався Богдан Михайліченко. Саме він кілька разів прострілював у штрафний майданчик, проте партнери не встигали. Воно і не дивно, адже "Зоря" грала у столиці Каталонії без номінального нападника.


"Зоря" особливо і не була проти того, щоб господарі великими силами бігли вперед. Луганці чекали свого часу. І він настав на 38-й хвилині. Відбулася надзвичайно швидка контратака "чорно-білих". Кабаєв п'ятою красиво відпасував назад на Кочергіна після прострілу Громова з правого флангу. Владислав вирішив не тягнути, а відразу ж пробити. І м'яч залетів точно у кут - 0:1.


Моменти "Зорі" у першому таймі на цьому не завершилися. На 44-й хвилині Кабаєв вискочив на ворота, але з гострого кута пробити воротаря не зміг. Та все ж українські прихильники футболу повинні були задоволені і тим фактом, що на перерву саме "Зоря" пішла, ведучи у рахунку.


На початку другого тайму "Еспаньолу" вдалося притиснути "Зорю". Інколи навіть виникали пожежі у штрафному майданчику Микити Шевченка, однак захисникам все ж вдавалося відбиватися. Про контрвипади на старті другої 45-хвилинки луганці думали набагато менше, аніж у першій половині зустрічі.


Натиск каталонського клубу у підсумку вилився у гол колишнього нападника "Шахтаря" Факундо Феррейри. Саме він, уникнувши опіки, головою замкнув навісну передачу з лівого флангу. Варто зауважити, що під час подачі відбувся рикошет, і форвард забивав буквально з кількох метрів. Так рахунок став рівним.


Після цього, "Зоря", на жаль, посипалася... А мали би на куражі відстояти прийнятний рахунок, адже Шевченко потягнув удар Гранеро з 11-метрової позначки. Однак партнери були втомлені і вже не встигали за суперниками. Спочатку Хаві Лопес, а потім Матіас Варгас забезпечили "Еспаньолу" перемогу з рахунком 3:1. Могли господарі забити і ще, однак наступні удари виявилися неточними.


Тепер перед підопічними Віктора Скрипника стоїть нелегке завдання - перемогти "Еспаньол" у Запоріжжі у два м'ячі рівно за тиждень.


Ліга Європи-2019/20


Раунд плей-офф


Перший матч


"Еспаньол" (іспанія) - "Зоря" (Україна) 3:1 (0:1)


Голи: 0:1 – Кочергін (38), 1:1 – Феррейра (58), 2:1 – Хаві Лопес (79), 3:1 – Варгас (81).


"Еспаньол": Дієго Лопес, Віла (Санчес, 46), Льюїс Лопес, Хаві Лопес, Калеро, Дардер, Ітурраспе (Рока, 20), У Лей, Гранеро, Пуадо (Варгас, 71), Феррейра.


"Зоря": М. Шевченко, Михайліченко, Абу-Ханна (Білий, 79), Тимчик, Громов, Кочергін, Луньов (Юрченко, 64), Лєднєв, Кабаєв, Іванісеня (Арвеладзе, 90), Чеберко.


Попередження: Феррейра (21), Абу-Ханна (24), Громов (45).

да уж( посыпались после второго гола, а могли бы и 2-2 сыграть - что было вполне рабочим результатом. Теперь надо дома 2-0 выигрывать, что бы пройти дальше.
Сховати
Васек, аналитика на грани фантастики, спасибо.
Васек, в первом тайме недооценка от испанцев, думали в треть ноги обыграть заштатную команду, во втором тайме заиграли мощнее и заря посыпалась, все закономерно

а вообще, жребий мог быть и попроще для зари